ГЕРБ-СДС печелят евровота, ако изборите бяха днес

5 партии вкарват депутати в ЕП

Електорални нагласи според Маркет линкс
Електорални нагласи според Маркет линкс Източник: bTV

Пет партии ще успеят да излъчат евродепутати. Това са ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане", ДПС и БСП. Единствено "Има такъв народ" от парламентарно представените политически сили няма да успее да вкара свой кандидат в Европейския парламент.

 

Това показват данните от национално проучване на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно с bTV. То е проведено сред 1058 души в периода 24 февруари - 3 март по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.


ГЕРБ събира подкрепата на 22.9% от участвалите в изследването, които са заявили, че със сигурност ще гласуват. На второ място с 19.7% е "Продължаваме промяната - Демократична България". Вотът си за евродепутати за ДПС са готови да дадат 12.1%. "Възраждане" е на 0.4% пункта зад ДПС, докато за БСП ще гласуват 8.4%. С 3.2% "Има такъв народ" няма да успее да вкара свой евродепутат.


Според изследването сериозен е делът на колебаещите се да гласуват на изборите за Европейски парламент през юни - около 14-15%.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени