ГЕРБ-СДС помита опонентите си на изборите с 24,2%, БСП са втори с 15,8% и откъсват с 3 на сто пред ПП ПП

Под чертата са "мутрите" на Мая Манолова и сие, както и патриотичните партии и "Възраждане"

ГЕРБ-СДС помита опонентите си на изборите с 24,2 процента подкрепа
ГЕРБ-СДС помита опонентите си на изборите с 24,2 процента подкрепа Източник: ПИК

ГЕРБ-СДС води убедително пред всички политически сили на парламентарните избори на 14 ноември. Това сочат горещите данни от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от шефа му Юлий Павлов в ПИК ТВ. То е направено лице в лице сред 812 граждани към 10-и октомври.  24,2% от вота на избирателите печелят ГЕРБ според данните от проучването и остават твърдо първа политическа сила.

 

15, 8 % имат БСП и се задържат на второ място. Доста зад тях са ПП ПП с 12,8%. 11,7 на сто остават и на тези избори за ИТН, а след тях са ДПС с 11%. Последната партия, която ще влезе в парламента според изследването е ДБ, които събират 10,3% подкрепа.

 

Електорални нагласи според ЦАМ
Електорални нагласи според ЦАМ Източник: ПИК

Под чертата са "мутрите" на Мая Манолова и сие, както и патриотичните партии и "Възраждане". Анализаторът коментира, че може да има размествания от 2-ро до 6-о място, но разликата на останалите с ГЕРБ е нестопяема.

 

Павлов съобщи, че и кандидатът за президент Анастас Герджиков и опонентът му Румен Радев са с положителни рейтинг. Центърът за анализи и маркетинг потвръждава засега първото място на Радев сред кандидатите за президент, като отчитат обаче подкрепа от по-малко от половината гласуващи, което значи, че ще има втори тур - 49,5%. Анастас Герджиков е на второ място, макар и все още слабо познат на електората - 22,3%. Далеч назад остават Мустафа Карадайъ с 9,1% подкрепа и Лозан Панов - 7,5%.

Последният парламент е одобряван от под една трета от анкетираните. 57,5% дават негативна оценка. Служебният кабинет също е на кантар в одобрението и неодобрението си.

Още от "Мнения и анализи"

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Росен Йорданов: Популистки партии от опозицията, които разпространяват слухове за мигрантите, си играят с кибрит до купа

Според него на такива въздействия се поддават млади хора с колебание в самочувствието, в самооценката, "защото най-чувствителни на тази тема са младите хора, които не са информирани"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени