Готви ли Радев нова врътка с "Грипен"?

Един от най-приоритетните проекти на Румен Радев, който трябва да залегне в редактирания от служебното правителство Национален план за възстановяване и развитие, е за спешна медицинска помощ по въздуха

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru

Антон Тодоров

От няколко дни се чудя и мая възможно ли е Радев и компания да са чак такива тепегьози. Истински съм потресен от онова, което виждам, че се готви уж под благовидния предлог да се осигури логистика за спешна медицинска помощ. За какво става дума?

 

На 12 май т.г. Румен Радев представи официално служебно правителство. В своето изказване, докато описваше задачите, които му поставя, Радев каза следното: "Да се вземе тежкото решение за Плана за възстановяване и развитие...Ще трябва да отчетете в един голям дефицит от време и множество рационални предложения по този план, включително от президентската институция...". Край на цитата.

 

Румен Радев напомни за няколкото проекта, представени на "Дондуков" 2, за които държи спешно да бъдат вкарани в Националния план. Сред тях един от най-приоритетните негови проекти, който трябва задължително по заръката му да залегне в редактирания от служебното правителство Национален план за възстановяване и развитие, е за спешна медицинска помощ по въздуха.

 

В този момент ме порази като светкавица следната мисъл - тези от СААБ/Грипен дали произвеждат специализирани хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха? Реших да проверя. И какво мислите излезе? Ами да, СААБ/Грипен имат специално производство на хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха! Оттук-нататък и първокласник може да сметне, че 2 и 2 прави четири. В случая - допуснахме колосалната грешка да вкараме вълка в кошарата, т.е. Радев, Янев, Митко СМС-а и останалите от компанията им до публичните пари. 

 

Грипен имат специално производство на хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха
СААБ/Грипен имат специално производство на хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха

 

Бас държа, че след като Радев най-накрая се докопа до толкова лелеяната от него изпълнителната власт със служебно правителство, то едно от първите решения ще е договор със СААБ/Грипен за хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха. Но затова е нужно да управлява достатъчно дълго служебното му правителство. Там е заровено кучето и е напълно е възможно точно под егидата и умелото дирижиране на Румен Радев да нямаме нормално правителство и след изборите на 11 юли т.г., за да продължат да управляват неговите апендикси. 

 

Няма да има никакви комисионни, Вие да не си помислите нещо. Няма да има пари под масата, тези хора са като политически Гандалф (Белият магьосник от "Властелинът на пръстените", бел.ред.), които правят всичко от чист алтруизъм

 

Но знае ли човек - както казваше американският командос Дик Марчинко навремето: "Предпочитам да работя с кофти хора. Знаеш, че са кофти и са предвидими. Лошо е да се работи с "добри" хора - не знаеш, когато ще станат лоши". Та и тук така - Гандалф, Гандалф, ама и него го връхлитат внезапни приливи на алчност. Особено, ако са го формирали фуражка и зелени чорапи. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени