Готви ли служебното правителство геополитически завой и какво би последвало от евентуална рязка смяна в курса на страната ни

По думите на Кемередчиев, се внася разцепление и възможност за проруско настроените партии, което се случвало с помощта на българския президент

Милен Керемедчиев
Милен Керемедчиев Източник: Facebook

На фона на война, енергийна и финансова кризи, нови предсрочни парламентарни избори, служебното правителство е изправено пред важни решения. Готви ли то геополитически завой и какво би последвало от евентуална рязка смяна в курса на страната ни – тези теми коментираха икономистът Евгений Кънев и бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

 

"В началото наистина имаше едно много странно единомислие между това, което казваше президентът Радев и това, което идваше от Москва", каза Керемедчиев в студиото на "Здравей, България. По думите му държавният глава влиза в пряка конфронтация с БСП. 

 

Евгений Кънев допълни, че забелязва тенденция, че кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче "не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова". Според него това е заявка за завладяване на лявото пространство.

 

Двамата коментираха и интересите на Русия в духа на предсрочните избори у нас. "Видимо е, че и интересите на руската страна са насочени към това на следващите избори да има много по-приятелско настроени към Русия партии.

 

Изказването при изгонването на тези 14 български дипломати беше, че едва ли не това правителство, което е загубило доверието – на премиера Петков, не се съобразява с желанието на българския народ да има близки отношения с руския народ", смята Милен Керемедчиев. 

По думите му се внася разцепление и възможност за проруско настроените партии, което се случвало с помощта на българския президент.

 

Евгений Кънев смята, че бъдеща коалиция между "Продължаваме Промяната", ГЕРБ и ДПС не е възможна, защото това би означавало, че ПП ще изневерят на своята кауза: "Още повече, че "Продължаваме Промяната" се стремят и към левия спектър – център-ляво, където не е на ГЕРБ електоратът", смята икономистът.

Още от "Мнения и анализи"

Експертът по национална сигурност Илия Налбантов: В Русия назрява предреволюционна ситуация - колкото и да е силна влас

"В един момент силовите структури ще се обърнат срещу самия Путин, защото той изпраща и тези хора на заколение" - смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Йордан Божилов, бивш министър на отбраната, за обръщението на Путин: Ще има един много ожесточен военен конфликт, който

"Русия със сигурност ще даде много жертви, защото се мобилизират хора, отдавна прекратили участието си в армията и се набират необучени доброволци" - е мнението му

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени