ГУРМО: НАТО се смее на "военните способности" на Русия (ВИДЕО)

Режимът на Путин в Украйна не може да направи нищо...", подчерта Андрий Юсов, представител на Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО)

НАТО-Русия
НАТО-Русия Източник: Zonanews

НАТО, гледайки какво прави руската армия в Украйна, се смее на военните й способности. Режимът на Путин не може да направи нищо в Украйна. Това заяви Андрий Юсов, представител на Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО), цитиран от агенция УНИАН.

 

Войната в Украйна с Руската федерация продължава, но Русия вече е загубила основния си кадрови резерв на наша територия, каза Юсов в ефира на FreeДом.

 

"Бившата така наречена "втора армия в света" не успя да проведе т. нар. "специална военна операция" в предвидения от нея срок. Нито една от поставените задачи не беше постигната. И днес виждаме огромни загуби на руската армия, главният кадрови резерв на рашистите днес в Украйна е унищожен", каза той.

 

Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната добави, че използването от страна на руската армия на стара военна техника от 50-те и 60-те години говори само за себе си. "А ако говорим хипотетично за конфликта с НАТО - днес НАТО просто се смее на руската армия. Режимът на Путин в Украйна не може да направи нищо...", подчерта Юсов.

 

По данни на Киев от началото на пълномащабната война на украинска земя са били ликвидирани близо 255 хиляди руски нашественици.

 

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Кремъл поддържа фалшиви представи за ред и стабилност

Русия и Венецуела подписаха меморандум за разбирателство, насочен към противодействие на "принудителните мерки", което вероятно ще покаже на Запада, че Кремъл има влияние в западното полукълбо

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени