Христо Панчугов: Български политици опитват да обслужват руските интереси

Според него решението на НС вчера демонстрира ниска политическа цел, която е опит да се запази коалицията, без ясна и единна оценка относно войната

Христо Панчугов
Христо Панчугов Източник: Синьо единство

Днешното решение на Народното събрание за оказването на военна помощ от страна на България към Украйна, показа доста ниска политическа цел, която е опит да се запази коалицията, без ясна и единна оценка относно войната. Това коментира в предаването "Директно" политологът Христо Панчугов.

 

По-рано днес парламентът даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и военно-техническа. България обаче няма да изнася оръжие, а единствено ще ремонтира военна техника, става ясно от решението.

 

Решението на депутатите обаче не е очакваната демонстрацията на единство. Вместо това, всички партии са го използвали за собствени политически цели, категоричен е Панчугов.

 

По думите му цялостта на управляващата коалиция продължава да е под въпрос. "Истинският проблем е руското влияние в българската политика и желанието на български политици да обслужват директно руските интереси в това, което се случва в момента в Украйна и в податливостта и липсата на ясна и категорична позиция на управлението пред собственото му общество", каза още политологът.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени