Христо Панчугов: Опитът да се говори на зрителя по телевизора е откровена рецепта за провал

Най-големият проблем е, че не се търси подкрепата на българските граждани, добави той

Христо Панчугов
Христо Панчугов Източник: Синьо единство

Във все по-неразбираемо положение сме. В изказването на Слави Трифонов вчера ме притесни плоското отношение към политиката. Виждането на "Има такъв народ" дълбоко не отговаря на това, което ние знаем като демокрацията. Процесите са свързани с комуникация и съгласие, процесът изисква и политическо лидерство. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Христо Панчугов по повод преговорите за съставяне на правителство. 

 

"Вчера видях човек, който не иска да говори с никого, дори с избирателите. Той иска да управлява едно шоу, да излезе от ситуацията без да се носи отговорност", заяви Панчугов. Не е нормално партия, която е номинирала премиера си чрез публичен кастинг, да не може да организира публични разговори. Най-големият проблем е, че не се търси подкрепата на българските граждани. Тя ще дойде само има ясен политически ред. В тази ситуация отговорноста е изцяло на политиците, посочи политическият анализатор.

 

Слави Трифонов не дава ясен разказ за това как изглежда политическа програма на "Има такъв народ". Опитът да се говори на зрителя по телевизора в стил "Ще видите, като му дойде времето" е откровена рецепта на провал в ситуация, когато очевидно не може да се събере стабилно мнозинство. Претенцията да създадеш нов модел, докато участваш в стар модел на правене на политика няма да събере подкрепата на българските граждани, коментира Христо Панчугов.

 

Слави Трифонов гледа обидено българските граждани, защото не са харесали кандидата му за премиер, отбеляза той. Наивността на "Има такъв народ" е неразбираема. Или се търси провал на преговорите, или те не знаят какво правят, каза още политологът.

Още от "Мнения и анализи"

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени