Икономистът Георги Вулджев: Политически ПР е срещата на Радев с "Лукойл"

Според икономиста би било добре и българското правителство да помисли за мерки за оптимизация на потреблението на газ

Лукойл Нефтохим България АД
Лукойл Нефтохим България АД Източник: Zonanews
Не разбирам какъв е смисълът от тази среща, какво точно иска президентът Румен Радев да постигне с тази среща с представители на "Лукойл". Може би е форма на политически ПР, да се покаже, че прави нещо по въпроса, че се грижи за ситуацията с горивата. Не мисля, че по същество може да се постигне нещо релевантно. Това коментира пред БНР икономистът Георги Вулджев.
 

"Когато ембаргото влезе в сила, "Лукойл", както и всеки друг вносител на петрол в страната, ще трябва да мине на алтернативни доставчици. Няма да може вече от Русия. Това не зависи от нас, решенията са на ниво ЕК", обясни експертът.

 

По думите му от края на юли цените на бензина на българските бензиностанции постепенно падат, паралелно с цените на петрола на международните пазари:

 

"Лоша идея е държавата да се опитва да се намесва с по-агресивни мерки. Не съм сигурен, че "Лукойл" или друга петролна компания в страната биха приели да има някакви по-агресивни мерки за ограничаване на цените".

 

Според икономиста би било добре и българското правителство да помисли за мерки за оптимизация на потреблението на газ:

 

"България не е толкова голям потребител на газ, колкото е Германия, например. У нас ситуацията няма да е толкова критична".

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени