Илия Налбантов: Оттук нататък няма никакво значение какви военни успехи е постигнал руският президент Владимир Путин и неговата армия. Въпросите за мира ще се решават от двете велики сили - Китай и САЩ

В Украйна се минава на тактиката "Алепо". Тотално унищожение на всичко цивилно, което се изпречи пред руската армия

Илия Налбантов
Илия Налбантов Източник: "Труд"

В Украйна се минава на тактиката "Алепо". Тотално унищожение на всичко цивилно, което се изпречи пред руската армия. Без оглед на това дали има военни обекти, или не. Тази прогноза за развитието на конфликта в Украйна направи военният експерт и председател на асоциация "Джордж Маршал - България" Илия Налбантов в сутрешния блок на NOVA.

 

"Просто се оказва психически натиск върху населението и ръководството на украинската държава, за да бъдат принудени на отстъпки в преговорния процес", уточни той. Експертът обаче смята, че отстъпки трудно биха могли да бъдат постигнати. По думите му пропастта между украинския гражданин в отношенията към руската инвазия и Русия вече е огромна. "Русия и Украйна се подготвят за активни действия.

 

От едната страна режимът на Путин търси съюзници в лицето на Беларус, от друга виждаме много засилената помощ, която западният свят оказва на Украйна за въоръжаването", коментира Налбантов. Председателят на асоциация "Джордж Маршал - България" е категоричен, че оттук нататък няма никакво значение какви военни успехи е постигнал руският президент Владимир Путин и неговата армия.

 

"Оттук нататък въпросите за мира ще се решават от двете велики сили - Китай и САЩ, които проведоха консултации и разговори на високо равнище. Както виждаме от китайското министерство на външните работи се подават сигнали, че Китай иска мирно уреждане на конфликта. Съдбата на Русия от този конфликт ще се решава от тези две велики сили", обясни Налбантов.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени