"Има такъв народ" ще проведе консултации с ДПС

Несръчното политическо обучение в движение на ИТН изглежда ще създаде много повече проблеми, отколкото ще реши

ИТН преговаря с ДПС
ИТН преговаря с ДПС Източник: Zonanews

Партията на чалга певеца Слави Трифонов отново ще докаже, че е аберация, изкривяване, апендикс в българската политика. Днес от ИТН ще проведат среща с ДПС в опит да намерят подкрепа за еднопартийното си правителство, както те се изразяват. Срещата ще се състои в 11 ч., в сградата на НС. Парадоксалното е, че ИТН са изпаднали в абсурдна ситуация - от една страна твърдят, че ДПС била силно токсична партия на сатуквото (каквото и да означава това), а от друга - че ще търсят подкрепата им за правителство и провеждани от него политики, ако то бъде съставено и гласувано.

 

В каквито и абракадабри да се заплита основният говорител на тази абсурдна теза Тошко Йорданов, за всеки здравомислещ човек е ясно, че такъв формат е невъзможен. Нещо повече - той е в противоречие с политическия морал, правила и отговорност към избирателите ти. Подобно мислене и произтичащо от него действие е "дървено желязо", нонсенс, заченат в лъжа и зареден с огромно напрежение, което никой не знае кога ще избухне. Обикновено се случва в най-неочаквания момент и носи тежки последици, вкл. в дългосрочен план. 

 

ИТН покани на преговори ДПС въпреки заявените позиции на другите две партии, които се очаква да подкрепят волунтаристичното правителство на партията на чалга певеца Трифонов. Това е допълнителен показател за същностната безпринципност на ИТН, съчетана с елементи на изнудвачество. И пълна незаинтересованост за това какво си се договорил с предишните, докато опаковаш в лъжите си следващите. Така или иначе, и ДеБъ, и ИБНИ явно са се съгласили на това унижение.
 
И ако лидерите на тези две формации са известни като пъргави и крайно обръгнали в практикуването на политически акробатики и непоследователност в поведението, то това едва ли е валидно за техните избиратели. Крайният резултат от подобна безпринципност и демонстративно потъпкване на базисна политическа последователност ще бъде поредно разочарование на стотици хиляди български граждани, а с него ще се заложи и нов спад в избирателната активност при едни бъдещи предсрочни избори. 
 
Казано накратко - несръчното политическо обучение в движение на ИТН изглежда ще създаде много повече проблеми, отколкото ще реши. Това за пореден път ще покаже, че ИТН и нейните съпорти са вредни, ненужни, пречещи в корена си и крайно токсични за българските граждани. А това е най-важното. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени