Историкът Дмитрий Чернишевски: През 2023 г. Путин "ще умре" с помощта на най-приближените си, а Пригожин ще бъде ликвидиран още на следващия ден (ВИДЕО)

Кадиров ще издържи още малко, ще се опита да организира нещо като бунт в Чечня, но самите чеченци ще го ликвидират

Дмитрий Чернишевски
Дмитрий Чернишевски Източник: Скрийншот/Youtube

Руският историк Дмитрий Чернишевски сподели във видеоблога си в You Tube своята прогноза за следващата година. Според него е много вероятно през 2023 г. Путин да напусне не само властта, но и живота. Поражението във войната с Украйна може да доведе до такъв изход, смята историкът.

 

"Ето и моята прогноза за 2023 г. Путин ще умре, но не от естествена смърт - ще му помогне неговото най-близко обкръжение. Няма да изкара 2023 г. Няма да се изненадам, ако той си отиде още през март (т.г., бл. ред.). След смъртта на Путин в Русия ще започне страшна борба за власт", ​​прогнозира Дмитрий Чернишевски.

 

Що се отнася до съдбата на Пригожин, историкът твърди, че той ще бъде ликвидиран още на следващия ден след смъртта на Путин, а издирването на членовете на бандата на Вагнер ще започне в цяла Русия. "Тези хора с оръжие в ръце ще бъдат унищожени на място без съд и разследване. Защото самото съществуване на тази ЧВК днес е източник на див страх за управляващата руска бюрокрация (...) Това е страх, който руският елит не е изпитвал от времето на Берия. Тя не е готова да се примири с този страх (...) Сега не става дума за факта, че са били лишени от пазаруване в Милано. Тежък чук ги заплашва... И те се страхуват от него. В управляващата класа на Русия страхът консолидира волята за елиминиране както на президента, който стана източник на този страх, така и на инструмента на този президент (...) Нито ЧВК на Пригожин, нито самият Пригожин, нито кадировците ще надживеят Путин. Пригожин ще бъде убит ден след смъртта на Путин, а Кадиров ще издържи още малко, ще се опита да организира нещо като бунт в Чечня, но самите чеченци ще го ликвидират ", отбеляза историкът.

 

Той смята, че властта в страната ще бъде поета от човек, който дотогава ще заеме поста министър-председател. Вероятно ще бъде Михаил Мишустин. "Именно репресиите срещу Пригожин и Кадийров ще му осигурят необходимата подкрепа от страна на управляващата бюрокрация... Елиминирайки Пригожин, управляващият елит ще се обедини около "законния наследник" – министър-председателя. След като получи подкрепата на апарата, той ще може да започне необходимите стъпки за изтегляне на страната от войната, като по този начин допълнително укрепва властта си. Той ще се обърне към Украйна с предложение за мир, ще обяви изтеглянето на войските, началото на преговори, в които ще се съгласи да отстъпи всичко, заловено от Путин (...) След като демобилизира мъжете, той ще получи подкрепата на населението, което ще въздъхне с облекчение и ще каже: "Слава Богу, войната свърши", споделя мнението си руският историк.

 

Той уточни, че дори и при подобен сценарий няма да може да се избегне крахът на Русия. Според историка новият лидер на Русия не трябва да се бори с този процес, по-добре е да позволи на онези региони, които го желаят, да се отцепят.

 

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени