Историкът Емил Соколов: Тъжна картинка - да имаш такава богата история, а накрая на Шипка да викаш: "Благодаря, братушки!!!"

Тези, които веят руски и не знам си какви знамена, не просто не са патриоти, ами са исторически неграмотни

Емил Соколов
Емил Соколов Източник: Facebook
Късането на ризи всеки момент ще започне, ако не е започнало. Вижте, няма дата, която да ни обедини, ако не искаме да сме обединени. Толкова е просто. Когато ме попитат децата в училище какво празнуваме на Трети март, отговорът е винаги един и същ. Празнуваме, че ни има и ще продължи да ни има. Празнуваме, че 500 години сме съхранили езика, религията, културата си и най-вече българският дух. Такова постижение заслужава да се знае и помни.
 
Разбира се, благодарни сме на другите народи, които са допринесли за свободата ни, но за да ни помогнат те, е трябвало ние първо да си помогнем. Та, тези, които веят руски и не знам си какви знамена, не просто не са патриоти, ами са исторически неграмотни.
 
Тъжна картинка е да имаш таква богата история, толкова герои и примери за гордост и накрая да се изтъпаниш на Шипка и да викаш: "Благодаря, братушки!!!!'. Добрата новина в случая е, че хора като Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Захари Стоянов и много други не могат да бъдат забравени и омаловажени, въпреки такива изцепки.
 
Никой не може да задължи другия да обича България и българското. То е въпрос на светоусещане. Толкова по темата за родолюбието и псевдопатриотизма. Честит Трети март! Гордейте се, защото има за какво

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени