ISW: Кремъл подготвя Русия за поне 10-годишна война в Украйна

В руските медии се появиха ясни разкази, че Украйна може да бъде "унищожена" до 2034 година

Москва, Кремъл
Москва, Кремъл Източник: Yandex

Руските държавни медии разпространиха изявление на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, че украинската държава няма да съществува до 2034 година. Очевидно пропагандата подготвя руснаците за дълга война в Украйна. Според Института за изследване на войната (ISW) руската общественост е убедена, че Русия ще изпълни целта си да унищожи украинската държавност в рамките на десет години.

 

По-специално, Медведев заяви, че "неслучайно" генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предполага, че Украйна може да се присъедини към Алианса в рамките на следващите десет години. Военнопрестъпникът Медведев заключи, че Украйна "никога" няма да се присъедини към НАТО, тъй като до 2034 г. ръководството на НАТО ще се смени и следователно "е напълно възможно прословутата "страна 404" (подигравателно използване на компютърния код за грешка 404, за да се внуши, че Украйна не е реална държава) също да не съществува. 

 

Дмитрий Медведев
Дмитрий Медведев Източник: ТАСС

Криптомобилизационната кампания на Русия продължава да генерира все по-големи финансови разходи за руското правителство. Аналитичната платформа Re:Russia, фокусирана върху Русия, изчисли на 16 юли, че между юли 2023 г. и юни 2024 г. държавните плащания, извършени на руски военнослужещи, воюващи в Украйна, на ранени военнослужещи и на роднини на загинали войници, възлизат на приблизително 2,75-3 трилиона рубли (31-33 млрд. долара).

 

Re:Russia отбелязва, че тези плащания представляват около 1,5% от БВП на Русия и между 7,5 и 8,2% от федералния бюджет на Русия за 2024 г.

 

Съобщава се, че руското правителство, вероятно както на федерално, така и на регионално ниво, е похарчило от 1,55 до 1,8 трилиона рубли (17,5 до 20 млрд. долара) за руския военен персонал, които се състоят от месечни плащания и еднократни плащания за подписване на договор, и 1,2 трилиона рубли (13,5 млрд. долара) компенсации за наранявания и смъртни случаи.

Още от "Мнения и анализи"

Поуки от непредсказуемата и продължаваща война в Украйна - какви са предварителните заключения за НАТО

Военни експерти анализират визията на НАТО за стратегическото си бъдеще като мощен Алианс на демокрациите, способен да действа в условията на всякаква непредсказуемост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени