ISW: ВСУ разширява пробива в руската отбрана

Русия страда от липсата на въоръжение

Украински военни
Украински военни

 Бойците от ВСУ разширяват пробива в първата линия на руската отбрана, която беше пробита от тях. В момента там се прехвърля повече тежка техника и жива сила в тактическия тил на това звено. 

 

Както  съобщават  аналитиците от вашингтонския Институт за изследване на войната, леката пехота на ВСУ се е придвижила към нови позиции зад противотанковите ровове и заграждания с "драконови зъби", които са основния отбранителен слой на руската армия пред настъпващите украински военни в западната част на Запорожка област. 

 

Руските сили не могат да минират по-големи площи толкова плътно, колкото предполагат правилата, което ги кара да се отклоняват от тях, включително чрез използване на импровизирани взривни устройства и по-широко и различно разстояние между мини.

 

Украинските операции в няколко сектора на фронта вероятно допълнително усложниха руските усилия.

Говорителят на украинската Таврийска група на силите Александър Щупун заяви на 3 септември, че минните полета близо до следващата серия от руски отбранителни позиции в западно Запорожие са по-малко плътни от първоначалния отбранителен слой, през който украинските сили напреднаха.

 

Намалените руски артилерийски способности може допълнително да отслабят руската отбрана в определени сектори, тъй като артилерийският огън е критичен компонент на руската отбрана. Преминаването към по-прецизни правила може да позволи на руските сили да укрепят тези способности, но ограниченията на руския капацитет за обучение вероятно ще попречат на руските сили да приложат тази промяна в мащаб в близко бъдеще.

 

Руски източници непрекъснато твърдят от началото на контранастъплението, че руснаците нямат достатъчно контрабатарейни способности на различни сектори на фронта. Командирът на разузнавателния център на естонските сили за отбрана полковник Марго Гросберг съобщи на 1 септември, че украинските артилерийски способности са "равни или дори по-добри" от тези на руските сили и са успели да изтласкат руските артилерийски части от фронтовата линия, като им попречат да подкрепят руските сили.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени