Иван Сотиров: Христо Иванов нарича Доган "най-авторитетната фигура на българския преход" - ето как се губят над 50% от гласовете за по-малко от една година

Доган винаги е играл ролята на руски шалтер, през годините на Прехода, и той не се нуждае от асистирането на хора, които не могат да асистират на собствените си партии, добавя той

Иван Сотиров
Иван Сотиров Източник: Zonanews
Иван Сотиров, Синя България
Фейсбук

Три цитата от едно интервю на Христо Иванов, които дават отговор на въпроса, как се губят над 50% от гласовете за по-малко от една година:
"Страна в която огромното болшинство харесва Путин. Защо си мислим, че има условия силите на либерал-демокрацията, Европа, Западният модел да спечелят самостоятелни мнозинства?". Това е абсурдно твърдение, след като близо 2/3 от избирателите гласуват за партии, които заявяват категорична евроатлантическа ориентация и осъждат действията на режима на Путин. Тук не включвам БСП и Радев, които номинално също се декларират като евроатлантици и осъждат агресията на Путин.
 
Тази вредна теза, която обслужва хибридната война на Кремъл срещу България, се лансира за да оправдае безпринципните коалиции на ПП-ДБ. ЗА ПП-ДБ либерал-демократи и евроатлантици са само тези, които гласуват за тях. Явно за Иванов милионите, които гласуваха за СДС и ОДС, през годините на Прехода, не са били привърженици на либералната демокрация и евроатлантизма. 2/3 от тези, които само преди няколко години гласуваха за ПП и ДБ, също са престанали да са либерал-демократи.
 
Само един политически рецидивист може да поеме отговорността за това, че е превърнал Пеевски в знаме на съдебната реформа и евроатлантизма и същевременно да предлага партньорство с Доган, който е бащата на модела Пеевски: "И нека да кажа една също скандална теза: трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС".
 
Доган, който Христо Иванов нарича, в това интервю, "най-авторитетната фигура на българския преход", има нотариален акт за собственост на ДПС, издаден от КГБ и ДС. Доган винаги е играл ролята на руски шалтер, през годините на Прехода, и той не се нуждае от асистирането на хора, които не могат да асистират на собствените си партии.
 
 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени