Иван Сотиров: Изборите са ясен мандат за обединение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Още миналата година призовах ПП-ДБ, когато започна кризата с правителството, да потърсят евроатлантическо мнозинство, коментира той

Иван Сотиров
Иван Сотиров

Това, което се случи на изборите, е ясен мандат за обединение на партиите, които са заявили ясна евроатлантическа ориентация, за решаване на проблемите. Това заяви Иван Сотиров, анализатор и бивш зам.-председател на СДС в ефира на NOVA.

 

"Още миналата година призовах ПП-ДБ, когато започна кризата с правителството, да потърсят евроатлантическо мнозинство", коментира той.

 

"Всеки от социолозите казва, че 2/3 от твърдите ядра на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са гласували да се намери компромис и да се случи коалицията между тях, която трябваше да се случи отдавна", смята още Сотиров.

 

"Това лицемерие политическото говорене не е от сега. Няма как да си министър и да не си политическо лице. Най-опасното е партиите да се скрият зад уж безпартийни експертни фигури", допълва още той.

 

По повод третия мандат, той заяви: "Не се ли стигне до седмица да има яснота още при първия мандат, то е обречено. Ако се стигне до трети мандат, това ще е гавра към първата и втората политическа сила. Борисов, въпреки негативите, печели, защото говори на периферията".

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени