Иван Сотиров: Защо в списъка на Петков няма нито едно име на крупен бизнесмен от мултиолигархичната структура "Глобална България"

Сотиров изрежда още доста интересни отсъстващи от списъка на Петков

Иван Сотиров
Иван Сотиров

Иван Сотиров задава интересни въпроси на премиера Кирил Петков с пост в профила си: "Не намирам смисъл да коментирам колко сериозно е, точно министър-председателят, който разполага с ресурса на МВР и спецалните служби за събиране на данни за престъпления, да сезира Главният прокурор с "публично известни дани за вероятни престъпления".

 

Но пред Кирил Петков стои един много важен въпрос с голямо обществено значение, а той е защо в неговия списък са пропуснати популярни фигури, за които има подобни обвинения. Защо пропуска имената на лицата, за които има множество медийни публикации и журнаистически разследвания със скандални обвинения около тяхната свързаност с АЕЦ "Белене", руският анклав "Росенец", "Лукойл", "Балкански поток", ТЕЦ-овете, приватизационните сделки на стратегически предприятия и т.н.?

 

Защо пропуска имента на лицата, свързани с посредничество при доставки на газ, привилегированите търговци на ел. енергия и най-крупните бенифициенти на субсидии в земеделието и ВЕИ сектора? Защо в в списъка на Петков няма нито едно име на крупен бизнесмен от мултиолигархичната структура "Глобална България"?

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени