Изчегъртаха и магистрала "Хемус"

Средствата в размер на 490 779 500 лева ще бъдат върнати от МРРБ в централния бюджет

АМ "Хемус" около В. Търново
АМ "Хемус" около В. Търново Източник: МРРБ
Министрите, които управляват без народът да им е дал властта, са взели готовите пари за довършването на "Хемус", осигурени от кабинета "Борисов 3" основно от отличната работа на приходните агенции и ги пренасочват към други политики. Парите бяха заделени по сметка на МРРБ в БНБ и трябваше да са гаранция пред избирателите, че магистралата ще е готова 2024 г., както ГЕРБ обеща. Това пише в профила си във фейсбук Николай Нанков.

Ето какво още пише бившият зам.-министър на регионалното развитие:
"Министрите, които управляват без народът да им е дал властта, са взели готовите пари за довършването на "Хемус", осигурени от кабинета "Борисов 3" основно от отличната работа на приходните агенции и ги пренасочват към други политики. Парите бяха заделени по сметка на МРРБ в БНБ и трябваше да са гаранция пред избирателите, че магистралата ще е готова 2024 г., както ГЕРБ обеща. Сега близо половин милиард от тези готови пари ще бъде пренасочен – защото само мускулите на Румен Спецов не стигат, за да осигури НАП свежи пари. Защото правителството не може да намери средства за така важните дейности за битка с последиците от пандемията. А ние го правехме! Работехме. Не пипахме вече заделеното. За да замажат очите на хората са казали, че 81 милиона лева дават за текущи дейности по строителството на "Хемус" до края на 2021 г. А след това щели пак да отделят пари. Някой вярва ли им?! Така е – дойдат ли леви на власт, бързо започват да харчат спестеното от десните. Е, вече започнаха! Но няма да спрат! И, между другото – сами си опровергаха мита, че парите за "Хемус" са откраднати. Не, стояха си заделени в БНБ. Те сега ги взимат, за да прикрият управленската си немощ!"



 


Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени