Калоян Методиев: Активно мероприятие с манипулативен характер е извънредното заседание в НС

Не може връчването на мандати да се обвързва с актуализацията на бюджета, каза още той

Калоян Методиев
Калоян Методиев Източник: Президентска администрация
"Активно мероприятие с манипулативен характер е това извънредно заседание". Така коментира изслушването за кадрите с полицейско насилие в НС политологът и бивш шеф на кабинета на Румен Радев – Калоян Методиев. Според него в момента има много по-важни теми от политическата криза, актуализацията на бюджета и нормализирането на политическия процес. 
 
"Не съм за полицейското насилие, но съм за истината. Това събитие, което се случва зад колоните на МС преди година, вече е в съда, тези полицаи са наказани дисциплинарно, отделно текат разследвания срещу тях, кадрите са гледания. Върви разследване по Наказателен кодекс, има и процес. Такова нещо не се е случвало в държавата досега, търси се пропагандният ефект", каза Методиев.
 
Според него Ива Митева свиква това заседание под напора на едно "взривяване" на общественото мнение за събития преди една година. По думите му в хаоса се крие истината и се решават други проблеми. "Не може връчването на мандати да се обвързва с актуализацията на бюджета", коментира Методиев.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени