Катастрофа! Западните леви медии вече не могат да не обръщат внимание на историческия провал на Байдън, но българските могат

Те са толкова леви, че явно дори левият радикал Байдън не е достатъчно ляв за тях, пише Огнян Дъскарев

Американският президент Джоузеф Байдън
Американският президент Джоузеф Байдън Източник: Twitter

Огнян Дъскарев, журналист и преводач

 

На 20 януари т.г.се навърши една година от властта на Байдън. Тя е катастрофа, много накратко, защото:

  1. Той задължи училищата да не правят разлика между биологическите разлики между двата пола в спорта и така установи несправедливо предимство на трансджендърите и погуби усилията на милиони американски спортисти;
  2. На 13 август 2020 Тръмп задължи училищата "Конфуций", основната ръка на китайската всякаква пропаганда в чужбина и в САЩ, да съобщават за финансирането си и цялостната си дейност на съответните американски власти. От първите действия на Байдън: отмени тази заповед на Тръмп. Защо? 
  3. Отмени Keystone Pipeline, т.е.намали добива на петрол в САЩ с около 900 хил. барела петрол на ден и така увеличи стремително цената на бензина, както и на всичко друго, свързано с това, унищожи най-малко 11 хил. работни места. Намали рязко добива на петрол в САЩ, но одобри "Северен поток 2" на Кремъл, за да му угоди, а и на Берлин. Като видя рязкото увеличение на бензина в САЩ, помоли ОПЕК да увеличи добива, а те му се изсмяха.
  4. Към 22 януари 2022 незаконните имигранти в САЩ вече са около 2.3 млн души, само за управлението на Байдън. Те нарушиха всички имиграционни закони, около 20% са болни от китайския вирус и го разнасят в САЩ сега на воля. Заедно с тях картелите сега печелят милиони, защото наводняват Америка масивно с китайски наркотици чрез милионите незаконни имигранти и това причинява смъртта на десетки и десетки хиляди американци годишно, а ККП с помощта на сегашното американско правителство убива десетки и десетки хиляди американци годишно. Фактът, че 2.3 млн. незаконни имигранти нахлуха в САЩ за последната година незаконно е национална катастрофа с всичките нечувани последици, но Байдън не отиде дори на границата! Това е нечувано и невиждано поведение на американски президент.
  5. При Байдън се случи най-голямото унижение и военна катастрофа на САЩ след Втората световна война. Това е катастрофата в Афганистан и на пресконференция за това Байдън отказа да отговори на медиите. За най-голямото унижение на Америка президентът на САЩ отказа да отговаря на въпроси! Трябва да се запомни. САЩ изоставиха най-малко хиляда американци на милостта на терористите, най-нови оръжия за 82.9 млрд. долара за терористите, хиляди американски войници бяха убити и десетки хиляди други бяха осакатени за нищо, американските данъкоплатци платиха стотици и стотици милиарди долари - пак за нищо. Защо? Отговор: защото Америка на Байдън загуби позорно войната в Афганистан!
  6. Инфлацията сега в САЩ е най-високата от 1982 г. - официално около 7%. Но, това, разбира се, е заблуда - инфлацията в САЩ е най-малко 20%. (Същото е в България - властите твърдят, че инфлацията е 7%, но всъщност е най-малко 20%).
  7. За края оставих най-новото - на 19 януари Байдън заяви, че minor incursion (минималн онахлуване) на Русия в Украйна няма да е голям проблем. Очевидно огромен гаф, който накара дори CNN, BBC, Дойче веле и пр.поддръжници на Байдън остро да го нападнат, защото явно Байдън улесни Путин. Украйна също отговори рязко на Байдън. Нападенията срещу Байдън от левите му медии бяха ожесточени и като първа новина - по CNN, което е изумително, но и оправдано. Веднага последваха обяснения и оправдания от хората на Байдън, но лошият вкус в левичарските усти остана горчив. И последва нормалното: окуражен от явната слабост на Байдън, Кремъл нелепо и недопустимо поиска на практика България и Румъния да се откажат от НАТО!! Големите български медии покорно следват големите западни леви медии във всичко, за международните събития. Ето защо българските медии дума не казаха за провалите на Байдън. Но днес, когато дори менторите на българските медии остро го критикуват за огромния му гаф, българските медии пак почти нищо не казват за това. Те са толкова леви, че явно дори левият радикал Байдън не е достатъчно ляв за тях. Това е нормално за страна, в която няма десница, десни избиратели, десни наблюдатели (почти) и разбира се - няма никакви (почти) десни медии.
  8. Но това, че няма десница в България значи, че бедността ще бъде винаги на власт и българите винаги ще бъдат бедни.

 

P.S.: Байдън сега е категорично неодобряван според най-големите американски социологически агенции: https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president-biden-job-approval-7320.html

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени