Кирил Петков: Българският шампион на Коминтерна за Македония

Единствените, които биха могли да му завиждат, са предателят Георги Димитров и най-жестокият човек в историята на човечеството Сталин. И сигурно му завиждат от Ада, пише адвокат Станев

Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на РСМ Димитър Ковачевски
Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на РСМ Димитър Ковачевски Източник: МС

Станислав Станев, адвокат
Фейсбук

"Българският" шампион на Коминтерна за Македония
Въпросите са: 
1. Защо и за пред кого Кирил Петков е горд с постигнатото си по отношение на Македония? 
2. Кой му завижда за постигнатото?
За да си отговорим на този въпрос, трябва да вземем предвид няколко момента.
Премиерът първо невербално се "отказа" от името на България от Гоце Делчев (като "пропусна" да го почете на гроба му). След това направи същото и за цар Самуил, след като просто подмина паметника му в компанията на госта си от Скопие.
След тези "огромни крачки" се стигна до там, че от Скопие зашлевиха дипломатически шамар на България. Срещата на Стево Пендаровски с ОМО Илинден няма за цел да се грижи за правата на когото и да било. Това е проява на дипломатическа дързост, каквато в сегашния ѝ вариант Скопие не си е позволявало. Фактът, че Стево Коминтерна (както понякога бива наричат македонския президент) го направи сега, означава, че проюгославските управляващи край Вардар приемат премиера (а покрай него и държавата ни) като посмешище. 
Допускам варианта Петков просто да е решил да жертва българското и българщината, за да може един ден да се окичи със славата, че заради него са започнали преговорите. Ако го е направил, значи този човек има сериозен проблем. Не разбира очевидното: че проблемът не са толкова исканията на България, колкото това, че политиците в Скопие (проюгославската им част) НЕ ИСКАТ да влизат в ЕС. Едно, че техните кумири в Белград не дават, друго, че ако това стане, същите тези хорица няма да могат да крадат, както го правят сега. И след като видяха неадекватните опити на Кирил Петков да "помогне", си помогнаха сами чрез шамара, който коментирах по-горе.
Сетих се, че Петков каза, че много му завиждали за постиженията в Македония. Единствените, които биха могли да му завиждат, са предателят Георги Димитров и най-жестокият човек в историята на човечеството Сталин. И сигурно му завиждат от Ада.

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени