Константин Мишев написа "Писмо до една посланичка"

Крим е украински, а не руски. Докладвайте за позицията на Румен Радев на г-н Блинкен, пише той

Константин Мишев
Константин Мишев

От фейсбук профила на последния кореспондент на Радио "Свободна Европа" в Ню Йорк

 

Драга г-жо Мустафа. Пише ви един човек, който подобно на Вас не е роден в Америка. И подобно на Вас Съединените щати ми предоставиха не просто подслон, но и възможност за достоен живот. И двамата сме бежанци. Вие сте кюрдка, аз съм българин. И двамата сме политически емигранти, които намериха в тази Обетована земя възможност да живеят като достойни човеци, а не като роби.
Предполагам, че и двамата силно обичаме и уважаваме Америка, която ни даде всичко. Не вярвам да има разлика. Това че аз не станах държавен чиновник не ме прави по-малко човек, убеден във великото призвание на Съединените щати да  брани свободата! Както казваше великият Роналд Рейгън: "Shining City on a Hill"!
Драга г-жо посланик....опомнете се! Не подкрепяйте проводници на путинското мракобесие в България. Това не помага нито на българския, нито на американския народ.
Разбирам, че другата седмица ще летите за Вашнгтон. Дано полетът да е през Ню Йорк и ако няма облаци да видите от небето Статуята на свободата!
Херо....борим се за една и съща кауза. Просто аз съм по-възрастен, повече патил и човек, който познава по-добре политическите игри на Кремъл в България. Това не се учи в дипломатическите школи. Това се учи от живота.
Приемете отличната ми почит!
Константин Мишев,
последният редовен кореспондент на Радио "Свободна Европа" в Ню Йорк.
Postscript...Крим е украински, а не руски. Докладвайте за позицията на Румен Радев на г-н Блинкен. Ако не е чул досега - убеден съм, че ще му се изправят косите.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени