Красен Кралев: Приемат поръчкови закони на килограм. Българският народ няма да прости на предателите!

За броени дни новото мнозинство в Народното събрание успя да блокира държавата, да ограничи демократичната система, да наруши правилника на парламента и да подмени законодателството

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Facebook

"През Страстната седмица наблюдавам с удивление работата на новото мнозинство в парламента. Тези, които се заявиха за алтернатива, се борят със зъби и нокти само за три седмици да приемат поръчкови закони на килограм. За да бъдат обслужени нечии интереси. Чии?!". Това коментира на страницата си във Фейсбук бившият спортен министър и депутат от ГЕРБ Красен Кралев.

Ето и целият пост на Кралев:

"През Страстната седмица наблюдавам с удивление работата на новото мнозинство в парламента. Тези, които се заявиха за алтернатива, се борят със зъби и нокти само за три седмици да приемат поръчкови закони на килограм. За да бъдат обслужени нечии интереси. Чии?! 
Пред очите на народа "новите лица" с близо 25-30 годишни зависимости подменят дневния ред на обществото. Довчерашни протестъри днес крачат гордо , с празни погледи и фесове на главите, сред вълна от гневни хора.
Излъгаха всички! Предизборните обещания вече са забравени  - влязоха в Народното събрание с проект за реформи от четири точки. От първата се отрекоха още в първия ден. От втората - на петия ден. Мажоритарно гласуване? - Забрави! Намаляване на партийната субсидия?- Няма начин! 
Истина е, че тези хора са много повече от нас. Те са много по-високомерни и по-неможещи. Те са зависими, те изпълняват заповедите на господарите на задкулисието. Спонсорите трябва да се уважават, нали?!
Знаейки от "сигурни източници", че идват нови избори новите политици скоростно подменят изборните правила. Прави се опит за преврат на следващите избори чрез залагане на капани пред нормалното провеждане на изборния процес. Нещо повече-беше взето решение за нов състав на ЦИК, който да бъде назначен с указ на президента. Никога членовете на ЦИК не са представлявали една-единствена партия, а сега искат да я подчинят на волята на един-единствен човек! 
За броени дни новото мнозинство в Народното събрание успя да блокира държавата, да ограничи демократичната система, да наруши правилника на парламента и да подмени законодателството. Целта на 60-те внесени законопроекти е една-реваншизъм. Резултатът е ясен-неграмотни текстове и процедури, които могат да бъдат незабавно оспорени - като противоконституционния мораториум върху работата на всички държавни институции, който без съмнение ще бъде отхвърлен от ВКС.
Казано е: "По делата ще ги познаете". 
Днес е Велики Четвъртък .
Спасителят изкупва човешките грехове чрез страдание, любов и опрощение. 
Българският народ няма да прости на предателите!".

 

Публикувахте от Красен Кралев в Четвъртък, 29 април 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени