Красимир Вълчев: Асен Василев е "Мистър Еврозона",  колкото Ханибал Лектър е "Мистър Човеколюбие"

Асен Василев е основата пречка за влизането ни в еврозоната, заявява бившият образователен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС

Красимир Вълчев (вляво) и Маноил Манев
Красимир Вълчев (вляво) и Маноил Манев Източник: Zonanews

Асен Василев е "Мистър Еврозона”, колкото Ханибал Лектър е "Мистър Човеколюбие”. Обича еврото, но не и в гарнитура със "зона”. Това написа в профила си във Фейсбик бившият образователен министър, а сега депутат от ГЕРБ-СДС Красимир вълчев. 

 

"Първо - през 2021 г., искаше обществен дебат и открито изразяваше скептицизъм. След това започна прикрито да съботира влизането ни в еврозоната - напомпа инфлацията, влоши събираемостта и вдигна дефицита", припомни Вълчев.
 
"Това е първият финансов министър на България, без каквито и да е бюджетни ценности. Популист, за който бюджетът е единствено инструмент за купуване на гласове, политически натиск и присвояване. Асен Василев е основата пречка за влизането ни в еврозоната, а отстраняването му от позицията на финансов министър - основната предпоставка (и вратичка - по Христо Иванов) това да случи", подчертава народният представител от ГЕРБ-СДС.

Той припомня с публикация разкритието на бившия вицепремиер Николай Василев, който заявява:  "Асен Василев лично ми каза през 2021 година, че е против влизането в еврозоната".
 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени