Красимир Вълчев: Това е правителство на лъжци и шарлатани, което измисли и реализира най-бруталната корупционна схема

За морал ни говори човек, давал хонорар от 8000 € на месец на жената, с която е в емоционална обвързаност

Красимир Вълчев, ГЕРБ-СДС
Красимир Вълчев, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Красимир Вълчев, народен представител от ГЕРБ-СДС, бивш образователен министър
Фейсбук

Днес слушаме самозваните и фалшиви борци за справедливост как лошите, статуквото и мафията искат да ги свалят от власт. Явно това ще слушаме и следващите седмици.
Ще го чуваме от най-безскрупулните лъжци и шарлатани, които българският политически живот е имал.
От правителството, конструирано от олигарсите от 90-те, които търсеха и получиха своя реванш чрез него.
От правителството, което измисли и реализира най-бруталната корупционна схема, като инсталира фирмата МЕТ за посредник и оскъпи газа.
От почтените, които конструираха най-роднинско-любовно-приятелското управление, което България е имала.
От министъра, давал на жената, с която е в емоционална обвързаност, хонорар от 8000 € на месец, а в последствие като министър-председател я назначава за подчинена.
От правителството, което подписа най-скандалния меморандум с офшорна фирма за концесия на българската енергетика и излъга поне 4 пъти по този повод (че не е меморандум, че американското посолство го е предложило, че не е с офшорна фирма, че ДАНС проверява).
От вицепремиера Василев, който предложи най-грабителския и нерентабилен проект, този за батериите. За 2 милиарда лева. И направи инвестициите по плана за възстановяване и устойчивост и националната ни позиция по темата Северна Македония заложници на корупционните им интереси, свързани с проекта.
От мнозинството, чието първо решение беше да гласува свръхпечалби за фотоволтаиците и бизнеса на основния си конструктор.
От премиера Кирил Петков, който показа, че може да лъже най-безцеремонно по всички теми без да му мигне окото.
От политиците, които най-безскрупулно заиграха с морални категории и ги използваха за алиби на собствените си неморални действия. И повярваха, че могат да я карат само с най-долно лъжеморализаторстване.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени