Крайно време е Иво Никодимов от БНТ да се научи да цитира чужди публикации!

За някои журналисти да се позовеш на чуждия труд е невъзможно "усилие"

Иво Никодимов
Иво Никодимов

Антон Тодоров

Вчера си направих един експеримент и отново се потвърди, че за някои журналисти да се позовеш на чуждия труд е невъзможно "усилие". Един от тези заклети непрофесионалисти в това отношение е Иво Никодимов от БНТ. Вчера за пореден път директно си присвои информация от Zonanews и въпреки, че му се обадих преди това, за да го информирам за нашата публикация и да го призова да спомене този път откъде е получил информацията, във вечерния информационен блок на БНТ Никодимов представи информацията за обявения за персона нон грата подп. Александър Красий като своя. Вчера в Zonanews публикувахме кой е изгоненият помощник военен аташе - подп. Александър Красий. Абсолютно уникална информация, която след това публикуваха от нас доста други медии и съвсем коректно се позоваха на първоизточника.

 

Изпратен линк на Никовдимов с публикацията в Зонанюз
Изпратен SMS на Никодимов с линк към публикацията в Zonanews.bg
Обаждане до Никодимов да му се обърне внимание за инфото и нуждата от позоваване
Обаждане до Никодимов, за да му се обърне внимание за инфото и нуждата от позоваване


Така се прави, няма да ти падне нещо, ако го направиш. Тъкмо обратното - ще демонстрираш, че си професионалист, цениш чуждия труд, както очакваш това да се случва и с твоя труд. Преди месец и половина отново бяхме първи в обявяването на имената на изгонените офицери от СВР (Служба за външно разузнаване) на Руската федерация - Александър Зинкин и Максим Рибкин. Иво Никодимов отново "сви" информацията ни и я представи с един ден закъснение като своя. В края на март Иво Никодимов пак си присвои и представи като своя трета наша публикация - за това, че бивш директор и бивш зам.-директор на Служба военно разузнаване са разпитвани по делото за шпионаж на резидентурната група на Иван Илиев. Тогава му писах във фейсбук, но той не отговори.

 

Втори път, когато Никодимов плагиатства наша информация
Втори път, когато Никодимов плагиатства наша информация в края на март т.г.

Този път реших, че е добре да му направя забележка, като едновременно с това му изпратя вчерашната ни публикация за подп. Александър Красий. Прилагам доказателства за това, което съм направил - СМС, последващо обаждане и скрийншот на онова, което е публикувано на сайта на БНТ. Какво беше изумлението ми обаче, когато във вечерния информационен блок на БНТ чух Никодимов да представя директно взетата от нас информация като своя. БЕЗ НИКАКВО ПОЗОВАВАНЕ! Нито дума откъде е взел информацията! Това е архинагло и нахално. Това е крайно непрофесионално и вече рецидивира. Ще се наложи да запозная ръководството на телевизията за този рецидив - няма да мине току-така. Ще се научи като ползва чужд труд, поне да спомене откъде и какво ползва.

 

Иво Никодимов преписва на поразия от Зонанюз
Иво Никодимов преписва на поразия от Zonanews - за трети път в рамките на месец и половина

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени