Кризисно "Шоу на Рашков". Дамаджаната, изгонил 23-ма директори в МВР, реве за политически уволнения

Хасковските милиционери на Асен Василев ли са най-големите професионалисти в министерството?

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

Стефан Ташев, Breaking.bg

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков явно го е закъсал политически след като от два стола падна на земята. И сега е почтен пенсионер, а не шеф на КПКОНПИ. И явно вече никой не се интересува от него. Затова днес му се направи кризисен ТВ-пиар от една телевизия и сайт. В интервютата Рашков-Дамаджаната реве за отстраняването на двамата хасковски милиционери, назначени от него за началници на Националната полиция - Венцислав Кирчев и заместника му Дулев. Те били работили срещу купения вот на изборите, заедно с отстранения шеф на Гранична полиция Моллов, твърди бившият вътрешен министър и затова, според него, ги махали.

 

Рашков, като патрона си Кирил Петков на когото пристана, лъже безогледно и той сам го знае. Няма как Кирчев и Дулев да са работили срещу купения вот на изборите през юли и ноември м.г. в Националната полиция, защото просто те бяха назначени за директор и зам.-директор на ГДНП от Дамаджаната на…… 7 януари 2022 година. Тогава бяха минали всякакви избори. Преди тях ръководството на ГНДП бе поверено на Станимир Станев, пак от Рашков, в момента издигнат за зам.-главен секретар от вътрешния министър. Преди да станат големи началници в националната полиция Кирчев и Дулев ръководеха РПУ в Черноочене, Кърджалийско, а от юни м.г. Областната дирекция на МВР-Хасково. Според публикации в медиите шеметната кариера на великите професионалисти от Хасково се дължи на познанството им с Асен Василев-Кокорчо. Какви "префесионалисти" са двамата говорят малоумните от правна гледна точка арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Съдът ги обяви за незаконни.

 

Нещо повече. Оказа се, че служители на Националната полиция са били привикани за указания по ареста на Борисов в кабинета на премиера в Министерски съвет, което е тотално нарушение на принципа за политически неутралитет, предвиден в чл. 3,ал.1, т. 4 от Закона за МВР. Всъщност именно Рашков превърна министерството в политическа полиция. И днес той се хвали с това. Дошъл в МВР да работи срещу ГЕРБ и ДПС. От кога вътрешният министър си поставя задача "борба" със законно регистрирани и парламентарно представени политически партии? Ако това го беше казал някой по време на управлението на Борисов, щеше да има такъв рев от адвокати, правозащтници, НПО-та, бойкикевци и прокопиевци, че небето щеше са се срути.

 

Още по-абсурдни са твърденията на Дамаджаната, че доскорошният директор на Гранична полиция Деян Моллов се е борил с купения вот. Никога досега, дори и по времето на предишния вътрешен министър "Гранична полиция" не се е занимавала с избори, изборна търговия и купуване на гласове. Дори и в граничните райони. Колкото до професионализма на Моллов, фактите говорят повече от лъжите на Рашков. Той е директор на ГП от една година и миграционният натиск върху България за това време се е увеличил с 50%. Отчетено и от служебния вътрешен министър Демерджиев.

 

Наглостта на Рашков да реве за политически уволнения в МВР не кореспондира с действията му от май месец м.г., когато бе назначен за служебен министър на вътрешните работи и вицепремиер. По негово искане бяха изгонени директорът на ДАНС Димитър Георгиев, който Рашков нарече "престъпник". Една година по-късно никой, никъде не е представител доказателства за престъпленията на Георгиев. Под натиска на президента Радев пак Рашков отстрани шефа на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов. Самият Атанасов прави изявление като казва, че зад уволнението стои дългата ръка на Кремъл и един бизнесмен с много обвинения.

 

За престоя си в МВР само за месец Бойко Рашков отстрани трима директори на главни дирекции-ГДНП, ГДБОП и Гранична полиция и смени 20 директори на областни дирекции на МВР в страната. Като какъв Дамаджаната реве за политически уволнения тогава? Имат ли връзка двамата отстранени хасковски милиционери с арестите на невинни хора по изборите, предимно активисти на ГЕРБ в Черноочене, Кърджалийско? Заради които те осъдиха МВР? Рашков говори за някакъв зам.-министър, който ползвал държавно жилище без да плаща. А ще каже ли колко пари e струвало на МВР в частност и на държавния бюджет като цяло ремонтът на ведомствени апартаменти за двамата хасковски милиционери, докарани в София от Асен Василев?

 

Рашков плюе по "героят от Лясковец" Атанас Илков, назначен за и.д. директор на ГНДП, но забравя, че и…по негово време Илков пак бе и.д. Защо не го изгони от МВР, а Илков остана зам.-директор?

Вече една година няма телевизия или онлайн медия която да попита КОЙ назначи за началник на кабинета на Бойко Рашков Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията на Васил Божков-"Българско лято" и бивш кандидат-депутат от същата ?Това бе разкрито от Breaking.bg още в първия ден на встъпването в длъжност на въпросната дама, но нито една обслужваща Рашков медия не посмя да го попита. Караиванова бе изтеглена от МВР часове преди излизане на "Списъка Магнитски". Защо ?

Още от "Мнения и анализи"

Христо Панчугов: При ПП наблюдаваме пърформанс, а не политика

От "Демократична България" твърдят, че изборите могат да бъдат купени при положение, че този Изборен кодекс и начинът, по който се организират изборите в България, са продукт на същите тези хора

Прочетете повече прочетете повече

Александър Коваленко/ Бесарабски фронт: Клането в Ижевск отвлича вниманието на руснаците от по-голямо клане - "частичнат

"Русия има една от най-големите мрежи от неонацистки групи в сравнение с която и да е европейска страна" - казва Коваленко, който от години пише по този въпрос

Прочетете повече прочетете повече

Велизар Шаламанов: Русия не може да спечели тази война. Най-големият риск са безумията, които може да извърши Путин

"Обявената мобилизация цели допълнително да смачка хората в Русия. Всички недоволни ще бъдат или пратени на фронта, за да загинат, или пратени в затворите" - смята той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени