Легендарният Христо Слави Рачев: Незабавно да се извадят три зъба с гнойни грануломи и очевиден риск от сепсис - Радев, Копейкин и Рашков

Но най-опасен за съдбата на българския народ е – самият народ. Тук разболяването и лечението се измерва с векове

Христо Слави Рачев
Христо Слави Рачев Източник: Кафенето

Зъби за вадене

Христо Слави Рачев, журналист

Изгледах избора на новото правителство от първия до последния кадър. Да бяхме избрали професор за президент. Важните неща нямаше да са същите, нито избраниците. Народът ни пропусна спирката и отпраши в тъмницата. Малоумието никога не знае закъде пътува. То ръкомаха, гримасничи и ненавижда себе си. Вярва в параноичното малоумие за чипове, напълно лишен от памет и усет за история. През това време ни наблъскаха червени тела в държавното кръвообращение. Ще ги нарека, путенция-стрептококус. Азиатско-тоталитарна зараза. За да няма неразбрал, защото на тези ширини всеки разбира нещо друго или нищо. Идва от Путин, путинизъм – путенция.

 

Главният червен инжектопляктор е президентът Радев – перифраза на единственото искрено изказване от трибуната, което БНТ спести на зрителите, да не развали празничното настроение, грижа, която на запад се нарича цензура. Скъпи колеги от БНТ, кога в новините ще се откажете да сътворявате несъществуващи реалности. Кой е кретенът, който ви стресира и лишава от добър сън, секс и редовен месечен цикъл. Там отдавна не допускат солидни мъже с хубави гласове. Най-представителният глас е на един гологлав мъник с досадно мазен глас.

 

Живото предаване показва едно, вие творите някакъв въображаем телевизионен театър. Намери се един депутат да извика: президентът е червен, кой реши, че това е прекалено. Пробутват ни и друг отвличащ вниманието мит, че промените се диктували от Америка. Тук се се смеем с моето куче. Ето защо гледам с интерес и надежда, ще успеят ли 40 годишните да измъкнат оглавника и кървавите юзди нахлузени от комунизираната гвардия, продала душите си на дявола и златния телец. Вероятността е нищожна, но съществува, някъде в малките числа на вероятностите.

 

Най-близка до сърцето ми е, мисълта че има надежда. И най-непоносима, човек да вярва на измамници. Добрият човек изначално е склонен да вярва и мигом става – добрият, полезен глупак. Успех, не на Парламента, не на президента, а на младите възпитаници на Харвард. А това означава на всички. Не съм в състояние да крия симпатиите си към тях, дори защото зад тях виждам лицето на внука ми, който пише рефератите си с отлична оценка в Колумбийския университет. Да бъдем реалисти, с такъв народ – това. На финландския – друго. На севернокорейския – трето.

 

От средностатистическата зрялост на народите, няма измъкване, нито чудеса. Ето защо очаквам, поне да няма регрес, за който интензивно работи и внедри недопустимо много червени тела, отдавна позната външна сила. Предстои незабавно вадене на три зъба с гнойни грануломи и очевиден риск от сепсис: Радев, Копейкин и Рашков. Но най-опасен за съдбата на българския народ е – самият народ. Тук разболяването и лечението се измерва с векове.

 

Визитка
Христо Слави Рачев (Киса) е легендарно име сред журналистите в БНТ, познат им е не само като дългогодишен вещ и талантлив майстор на камерата, но и като творец с характер и самостоятелно мислене. Като оператор е пропътувал повече от осемдесет държави, заснел е десетки документални филми. Автор е на сборника с  документално-биографични есета "Камерни приключения" (2017) и на книгата с актуална публицистика "Камерни страдания" (2019). Преди дни излезе и първият му роман "Сара и другите".

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени