Македонски журналист: България трябва да е луда, ако даде зелена светлина на РСМ с антибългарската ѝ власт

Грешка е да се настоява етническите българите да са част от преамбюла на Конституцията на РСМ, заяви Виктор Канзунов

Виктор Канзунов
Виктор Канзунов Източник: Bulgaria ON AIR

Кирил Петков е на посещение в Република Северна Македония, където ще се срещне с новоизбрания премиер на западната ни съседка Димитър Ковачевски. "Срещата между двамата премиери сигурно ще бъде без преводач. Тепърва ще се опитат отново да излъжат България и България да има поведение, каквото имаше в периода на 2017 г.", заяви македонският журналист Виктор Канзунов в студиото на "Bulgaria ON AIR". 

 

"Грешка е на българската страна на този етап да се настоява етническите българите да са част от преамбюла на Конституцията на РСМ. Това е много опасно, защото в последната година е основно искане от България, а това на практика не решава нищо", настоя той.


По думите му България трябва да е луда държава и българските политици трябва да са луди, ако дадат зелена светлина на една държава, където и управляващото мнозинство е антибългарско. 

 

"Ако там има политик, който приема, че имаме обща история, че в миналото сме били един народ... Но и да има такъв политик, той ще смята, че ще загуби изборите", посочи Виктор Канзунов.

 

"Аз не мога да гадая кога те окончателно ще намерят човек, който ще бъде посланик тук, абсолютно безотговорно е това от страна на РСМ", заяви македонският журналист. 

 

Според него неприятелското отношение от тяхна страна ще остане. А промяна можело да има, ако обществото на РСМ премине през един вътрешен катарзис.

Още от "Мнения и анализи"

Украински военен: С американски ракети Tomahawk може за броени часове да бъде унищожена цялата военна инфраструктура в К

По думите му съвременните американски средства за поразяване могат да работат от всякаква дистанция, максимално точно, буквално с хирурическа точност и ефективност

Прочетете повече прочетете повече

Публицистът Александър Невзоров: С такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България

Путинските войски умеят да убиват с ракети (т.е. да са по-далеч от протвника), да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега, казва Невзоров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени