Манол Глишев: Всеки боклук, който се изнерви от корица на книга с дете, облечено в украинските цветове, е свиня!

Единственият възможен български патриотизъм е този, който безрезервно подкрепя Украйна, пише преводачът

Манол Глишев
Манол Глишев Източник: Facebook

Манол Глишев
Фейсбук

Някакви боклуци са се изнервили и панически пишат до издателство "Хермес" защо върху корица на тяхна книга с българско патриотично съдържание било имало дете, облечено в украинските цветове. 
Първо: 
- всеки, който се изнерви от такова нещо, е свиня, защото украинците са нападната нация и заслужава всяка, дори и дребна форма на съчувствие, а още повече заслужава оръжие, гостоприемство и състрадание... за разлика от проклетия нашественик; 
Второ: 
- изнервените освен свине са и глупаци, защото се оказва, че книгата била излязла години преди войната и оттогава само се препечатва, тоест никой в издателството не е мислил за украинските цветове, когато книгата е излизала у нас. 
Трето: 
- даже нямаше нужда от второто. Украйна трябва да победи и ще победи, защото Украйна защитава свободата. Русия трябва да рухне в кръв и лайна. И ще рухне в кръв и лайна, защото се опитва да налага поредното гнусно иго. И всеки, който смята другояче, е длъжен без никакво увъртане да върви право в Ада. Единственият възможен български патриотизъм е този, който безрезервно подкрепя Украйна. Не, няма място за никакви други мнения по темата. Който искрено обича България, ще бъде на страната на Украйна. Който пък не е на страната на Украйна, е предател на България и заслужава само най-жестоко отношение.

 

Изданието на Хермес със стихотворения на Вазов, вкл.
Изданието на Хермес със стихотворения на Вазов, вкл. "Аз съм българче" Източник: ИК Хермес

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени