Марин Лесенски: Все повече българи предпочитат съюз с НАТО и ЕС пред Русия

Подкрепата за евроатлантизма се е увеличила с 6%

България-НАТО
България-НАТО Източник: U.S. Air Force

Увеличава се делът на българите, които предпочитат съюз с НАТО и ЕС пред Русия. Това показа изследване на "Отворено общество". В "Твоят ден" по NOVA NEWS програмният директор на института Марин Лесенски заяви, че съюз с НАТО и ЕС е предпочитан от 45% от българите, спрямо 22% за такъв с Русия и Беларус. Подкрепата за евроатлантическите ценности се е увеличила с 6% през последната година.

 

"В столицата има най-висок дял на хората с прозападна ориентация, следвана от областните градове, малките градове и селата", заяви Лесенски.

 

При разбивката по партии Лесенски коментира, че най-голям процент от хората с евроатлантически ценности подкрепят ПП-ДБ – 79%, следват ГЕРБ-СДС с 67% и ДПС с 48%.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени