"Маркет линкс": Делян Пеевски си остава най-мразеният политик, Борисов - най-одобряван

ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ – втора, ако днес трябваше да се проведат предсрочни избори - 22,8% от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, а за ПП-ДБ – 17,4%

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Shutterstockгг

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски очевидно полага големи усилия да слезе от върха в класацията за най-мразените политически лидери, но не успява. Той продължава да е №1 в тази категория, сочи проучване на "Маркет линкс", поръчано от bTV. От запитаните граждани 78% не го одобряват, а одобрение му дават 8% - това се припокрива с електората само на ДПС.

 

На второ място е лидерът на БСП Корнелия Нинова, за която неодобрението е 71%, а одобрението - 11%. Трети по непопулярност е Кирил Петков, съпредседателят на "Продължаваме промяната" - 70% неодобрение и 14% одобрение.

 

Най-високо одобрение гражданите продължават да дават на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - 20% (63% неодобрение). След него е съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов с 15% одобрение и 62% неодобрение, а трети е Костадин Костадинов от "Възраждане" също с 15% одобрение, но с 64% неодобрение.

 

ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ – втора, ако днес трябваше да се проведат предсрочни избори. 22,8% от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, а за ПП-ДБ – 17,4%. На трето място е ДПС с 12,5%. "Възраждане" са четвърти, а БСП пети, съответно с – 11,1% и 9,1%.

 

Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". Проведено е сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 ноември 2023 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени