"Маркет линкс": При избори днес ГЕРБ-СДС първи с 24,7%, ПП-ДБ - 15,4 %

Третото, четвъртото и петото място заемат съответно ДПС - 12,3%, "Възраждане" - 11,1%, БСП - 7,5%

Електорални нагласи според Маркет Линкс
Електорални нагласи според Маркет Линкс Източник: Маркет Линкс

ГЕРБ - 24,7%:, ПП-ДБ - 15,4%, ДПС - 12,3%, "Възраждане% - 11,1%, БСП - 7,5%. Такава е ситуацията дни преди изборите според изследване на "Маркет линкс", представено по bTV.

 

ИТН е на ръба на влизането в парламента с 4%. Добромир Живков обаче отбеляза, че "Синя България" отбелязва сериозен ръст на подкрепата и вече се очертават като седма политически сила с 2.7%. 

 

"Забелязваме съживяване на интереса към желанието за гласуване. Твърдо декларират, че ще гласуват 48.3% от анкетираните за изборите за национален парламент и 47.4% за европарламент", каза Добромир Живков от агенцията.

 

Това е с 2-3% по-голяма активност спрямо предишния месец. Живков не изключва интересът към изборите да е по-голям от този през април миналата година. Според социолога от "Маркет Линкс" около 250 хиляди души в последния момент ще решат за кого да гласуват.

 

Появата на нови политически играчи и повишеният интерес към изборите намаляват подкрепата за големите политически сили. Това е един от изводи от последното проучване на "Маркет линкс". То показва, че резултатите на всички основни политически сили са с няколко процента по-ниски отколкото преди месец.

 

Националното представително проучване е финансирано от Би Ти Ви и "Маркет линкс", обхванало е 1004 лица и е проведено между 23 май и 2 юни.

Още от "Мнения и анализи"

Асим Адемов: Мутренските подходи са били винаги използвани в общините, управлявани от кметове на ДПС

Моето искане към вас е да освободите не само страха в партията ви, а и страха в управляваните от вас общини, заявява евродепутатът от ГЕРБ-СДС към Доган

Прочетете повече прочетете повече

ISW: НАТО ще помогне на Украйна да спечели войната на изтощение срещу Русия

Избрани военни бази на САЩ в Европа въведоха повишени нива на готовност в отговор на засилените руски диверсионни и хибридни операции срещу съюзници от НАТО през последните няколко месеца

Прочетете повече прочетете повече

Горан Благоев: Новият патриарх, възпитаник на двама бивши агенти на ДС, не може да удовлетвори моите нужди като вярващ

Вярата, която е изстрадана, когато други са я предавали за постове и облаги, няма нищо общо с вярата, декламирана като държавна идеология

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени