Маркет линкс: Свирепа битка за първото място на вота в неделя

БСП с едва 7,3% от гласовете остава твърдо на пето място

Електорални нагласи според Маркет линкс
Електорални нагласи според Маркет линкс Източник: Скрийншот видео кадър

Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" води с малко над 1 % пред ГЕРБ-СДС. Това показват данните от проучване на "Макрет линкс", финансирано и реализирано съвместно с bTV.

 

Според резултатите от проучването ПП-ДБ събира подкрепата на 23.7% от твърдо решилите да гласуват, а ГЕРБ – на 22.3%. Разликата между двете формации е 1.4 процентни пункта.

 

Новото проучване, както и предишното, показва, че в следващия парламент със сигурност биха влезли общо 5 формации. Трета политическа сила е ДПС с 13.6% подкрепа, а на четвърто място се нарежда "Възраждане" с 11.4 на сто. Петата е БСП със 7.3% сред гласуващите.

 

Под 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание остават "Левицата" с 3.4%, "Има такъв народ" с 2.3%, както и "Български възход" в 2.1%

 

Проучването показва, че 13.7% от решилите да гласуват в неделя все още не са избрали коя формация да подкрепят. 22.5% от анкетираните пък казват, че няма да гласуват.

 

*Проучването е проведено в периода 21-27 март сред 1014 пълнолетни лица по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени