Математикът на НОЩ: Проф. Кантарджиев обърна врага в бягство, а го простреляха в гърба с хейтове

От Сун Дзъ съм научил, че човек трябва да си цени специалистите, пиша още той

Проф. Николай Витанов
Проф. Николай Витанов

"Много въпроси има за проф. Тодор Кантарджиев. Ние бяхме с него в окопите 14 месеца и той беше на много по-предна позиция, където противникът нямаше никаква милост. Професорът издържа и нещо повече - беше от тези, които обърнаха противника в бягство с научните и организационните си умения, докато в гърба му се стреляше с хейтове". Това написа в профила си във Фейсбук проф. Николай Витанов по повод пенсионирането на Кантарджиев от поста на директор на Националния център по заразни и паразитни болести вчера.

 

"Под възглавницата ми има два китайски книги. Едната е на Сун Дзъ. От нея съм научил, че човек трябва да си цени специалистите, особено в нашата държава, където много ги няма. Може ли професорът - може. Той не заслужава такова отношение. Аз няма да забравя, това, което проф. Кантарджиев направи за България", категоричен е той.

 

Проф. Витанов дава и кратка информация за оперативната обстановка за България за пандемията COVID-19 към днешна дата. "Обстановката се развива според очакванията. Ще попитате: а какви бяха очакванията. Очакванията за днес бяха да има 419 691 случая. Реални случаи - 419 681. Разлика между очаквания и реалност - 2 хилядни от процента. По точно - 23 десетохилядни от процента. мисля, че точността е напълно достатъчна. Може и по-добра, разбира, се. Но това го може свръхголемият майстор на име Господ", написа още проф. Витанов. Той уточнява, че базовото репродуктивно число днес е 0.885. "Под 1 е, което означава, че обхвата на заразата се свива и се очаква това да продължи през следващите 3 дни. Броят на активните случаи се очаква па падне под 15 000, посоката е надолу. Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности. Този за страната е 14 пъти под критичната стойност за възникване на дифузно разпространение на заразата. С други думи - новите варианти на вируса и днес не се виждат на територията на страната, дори и да дойде нещо, време за реакция ще има", уточнява математикът на НОЩ.

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени