Мая Манолова предложи Делян Пеевски, но ние можем да я изметем от българската политика

Мисля Макиавели беше казал в своя "Трактат за военното изкуство", че силният, но не смъртоносен удар означава смърт за този, който го нанася. Извод – ударим ли олигархията, трябва да е направено умно, за да доведе до приключването й

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Zonanews

Антон Тодоров

 


"Аз предложих Делян Пеевски", призна през септември 2013 г. в NOVA Мая Манолова. Оттогава са минали седем години, а Маямата се е  врътнала така, сякаш са минали седемдесет. Както казва сръбският хуморист Нинус Несторович "Животът минал, дорде се наканиш да извикаш "Долу председателя". Та и с нея така - миналата година Мая Манолова се вреше сред метежниците, докато накрая не я изгониха, защото няколко човека се сетиха, че всъщност това е човекът, който пред цяла България в ефир си призна, че е предложил Делян Пеевски за председател на ДАНС. След този избора ние изригнахме своето "Долу" срещу бруталната наглост, демонстрирана от втората тройна коалиция между БСП и ДПС, гарнирана с един златен пръст от Атака.

 

Да изметем Мая Манолова от българската политика
Да изметем Мая Манолова от българската политика

Това беше нечувано политическо  дебелокожие, безпардонност, демонстративно изложена на показ. И Мая Манолова беше пророкът на всичко това. Не й го прощавайте! Как изобщо може да му хрумне на някого да гласува за нея? Последвалите решения, назначения и действия на правителството на Пламен Орешарски, най-върлият защитник на което беше същата Манолова, дадоха всички основания да се уверим, че сме били прави в оценката си, че това са обикновени кукли на конци на олигархията. Днес мнението в тази посока е още по-категорично, особено като гледаме какви типове са се събрали в  коалицията на кюстендилското рядко щастие и отровниците. 

 

Мая Манолова по време на метежа 2020 г.
Мая Манолова по време на метежа 2020 г.

Посткомунистическите негодници ще отравят настоящето и бъдещето ни дотогава, докато има критична маса българи, които позволяват това. Тук започва трудното – нужни са много усилия, много воля, много лишения, ако щете, от страна на нас, "добрите", за да спечелим битката. Няма да е лесно, няма да е бързо, но в крайна сметка си мисля, че ще поставим кукловодите на прехода там, където им е мястото – извън публичните пари и ресурси. Даже мога да се обзаложа, че вече го правим - половината от олигарсите на прехода са в ареста, другата половина са забегнали вдън гори тилилейски. 


Изгубила достъпа до публичните пари и тяхното "усвояване", българската олигархия ще получи смъртоносен удар. Това е решението. Мисля Макиавели беше казал в своя "Трактат за военното изкуство", че силният, но не смъртоносен удар означава смърт за този, който го нанася. Извод – ударим ли олигархията, трябва да  е направено умно, за да доведе до приключването й. Иначе ще гледаме пак сериала "Олигархията отвръща на удара". Не си струва, повярвайте ми!

 

"Направете мафията бедна", съветваше убитият от същата тази мафия в Италия съдия Джовани Фалконе. Чувал съм, че в кабинета на главния ни прокурор Иван Гешев има специална грамота, която му е връчена от италианската прокуратура с точно това посвещение. Заслужава го!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени