Мерзостта да наричаш отечеството си "срутище"

Хора, които трябваше днес да са в затвора за кражби и далавери в особено големим размери, се надпреварват да обиждат страната ни ежедневно и ежечасно

За 1 година БСП вдигна хляба от 20 на 200 лв.
За 1 година БСП вдигна хляба от 20 на 200 лв.

Антон Тодоров

 

Вчера вицепрезидентът на България Илияна Йотова не се посвени да нарече страната ни "срутище". С тази обидна квалификация тя застана редом до Румен Радев, който преди две години нарече отечеството ни "блато". Заради това позорно и зложелателно говорене тези двамата нямат място в сградата на "Дондуков" 2. Това без съмнение ще се случи на изборите тази есен. 
А дотогава ние всички трябва да направим необходимото, за да не остане неразобличено нито едно антибългарско действие и решение на нахалната двойка. На първо време е важно да се дезавуира факта, че Радев и Йотова са обикновени рупори на антибългарската политика и пропаганда, генерирани на "Позитано" 20. 

 

Видната отвсякъде приватизаторка, "синята баронеса" с уж червено сърце Корнелия Нинова, първа въведе тази оскверняваща дума в отровителския политически език на БСП. Случи се преди няколко седмици. Явно директивата за ругателския език към България идва пряко от нея, защото след това обидата беше превърната във всекидневен слоган на прокомунистическата антибългарска пропаганда на БСП. Преди два дни многократно беше изречена в ефира на национална телевизия от приличащия (и действащия) като талибан наследник на тежка комунистическа номенклатура. След това беше многократно повторена от "младия Хрушчов" - лицето Александър Симов, когото дори неговите съпартиици в Смолян не искат за водач на листата на БСП там. Вчера "срутището" като описание на България беше възведено в ранг на официално политическо говорене от уж надпартийна институция. Не мисля, че има човек със здрава мисъл в главата, който да е повярвал на мантрата за "безпартийността" на Радев и Йотова. За мен обаче по-важното е да се неутрализира отровителското съдържание на тази обида. А то може да стане само с факти. Аз ще изредя поредица от истински, проверими и лесни за доказване факти. Вие си направете изводите. 
 

Започваме 1997 г. с фалирали сметки

БСП и внедрените техни протежета на "Дондуков" 2 твърдят, че България била "срутище".

  • Днешна България ли е "срутище", или България по времето на еднопартийното управление на БСП през 1990, когато рафтовете в магазините опустяха, появиха се купони, липсваше дори мляко и хляб?
  • Днешна България ли е "срутище", или България през 1995-1997 г., когато се случи нечувана и невиждана банкова, икономическа, финансова, социална, потребителска и здравна катастрофа? Пенсиите станаха 3 $, а заплатите - 5-6 $. В днешна България за четири години минималната пенсия е удвоена, минималната заплата е уваличена с повече от 40 %, а средната работна заплата е почти удвоена!

 

Крах в потреблението през 1996-нач. на 97 г.
  • Днешна България ли е "срутище", или окупираната от антибългарската соцпартия, в която фалираха 17 банки, милиарди лева спестявания на българите бяха опоскани, а десетки хиляди хора загубиха недвижимостите си заради обезценяването на лева?
  • Днешна България ли е "срутище", в която почти няма инфлация, или България в началото на 1997 г., когато инфлацията за една година стигна трицифрени числа?
  • Днешна България ли е "срутище", в която всеки може да си купи какъвто хляб иска, има избор сред десетки всевъзможни видове, или онази осквернена от правителството на БСП страна, в която през 1996 г. хлябът скочи от 20 на 200 лв.?
  • Днешна България ли е "срутище", или онази България, в която управлението на Станишев и Нинова доведе до международна изолация страната заради чудовищната корупция? Нинова, а ти за какво беше уволнена от Станишев? Ти ли ще говориш за "срутище"?
  • Днешна България ли е "срутище", в която за последните 4 години са изградени или са в процес на строителство 522 км магистрали, скоростни пътища и други обекти от републиканската пътна мрежа, а над 4000 км пътища са ремонтирани? Това ли е "срутище", или онези 60 км построени по времето на Станишев от магистрала "Тракия", които сега пак това правителство се налага на практика да постори наново, от нулата. 
  • Днешна България ли е "срутище", или България по времето на  Орешарски (не пиша Вашия, защото си го деляхте с Черепа), когато бяха спрени европейските фондове? А, нахалници недни?
  • Днешна България ли е "срутище", когато е на прага на влизане в европейския банков съюз, или през 2013-2014 г., когато фалира банка КТБ?
  • "Срутище" ли е погромът, който Вие от БСП устроихте на българската нация през годините, както и разграбването на българската икономика, докато се бяхте инсталирали кой от Вас в СДС, друг в НДСВ, трети в останалите партии? Приватизацията кой я направи и отмъкна най-лакомите парчета от националното богатство?
  • Да ограбиш външнотърговски дружества, пълни догоре по сметките и в касите с валута, докато плащаш за това с компенсаторки - това не е ли истинското "срутище"? Какво ще кажете Вие от БСП специално за това? А, Петрова? 
  • "Срутище" ли е опоскването на задграничните дружества и ограбването на валутния резерв? Куфарчетата с пачки, които Вашата партия въведе като форма на начално натрупване на капитали - "срутище" ли са?

Да наречеш "срутище" отечеството си, което за 10 години е удвоило брутния си национален продукт - от 56 на 120 млрд.лева - е мерзост. И тази мерзост трябва да бъде наказана - като начало на 4 април.  
 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени