Михаил Константинов: Президентът и парламентът ще са с нулева легитимност при 2 млн. гласували

Трябва да спрем да живеем в лъжа, коментира той

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: Zonanews

Не знам защо никой не говори, че на 11 юли гласуваха 600 000 души по-малко от предишните избори през април. При положение, че на 4 април имаше много повече инфектирани. Това не беше страх от пандемията. Ако този процес продължи, можем да паднем под 2 млн. гласували. Когото и да изберем с толкова гласували, той ще има нулева легитимност. Това каза в ефира на NOVA проф. Михаил Константинов.

 

Според него причината за по-малкото подадени бюлетини през юли се крие в машинното гласуване. Константинов прогнозира, че ако сегашните избори са 2 в 1, гласувалите ще са още по-малко именно поради тази причина.

 

"Преди доста години руският писател Александър Солженицин каза, че трябва да спрем да живеем в лъжа. Това, което се случва напоследък, е, че българското общество затъна в големи лъжи. Като за начало да престанем да лъжем. Сигурното, когато двама души говорят противоположни неща, е , че или единият лъже, или другият лъже, или лъжат и двамата", смята Константинов.

 

По повод подготвящата се пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев, проф. Константинов препоръча на двете водещи лица в тази все още несъществуваща формация да не лъжат, за да имат успех. "Преди известно време единият от тях каза, че документът му е в Букурещ. Оказа се, че това не е документът, който той иска, а удостоверение, че молбата му е постъпила. Или той лъже, или канадското външно министерство", коментира Константинов и изрази съмнение лъжата да е изречена от последните.

"След тези нови избори трябва да има правителство. 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени