Михаил Подоляк избухна срещу Барак Обама: Пусни си телевизора и погледай войната, която уж си "спрял"! (ВИДЕО)

Неотдавна Обама даде интервю, в което се изказа и за войната в Украйна

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Скрийншот/Youtube

Съветникът украинския президент на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, остро разкритикува Барак Обама заради думите на 44-ия президент на САЩ за руската инвазия в Украйна, предаде агенция УНИАН. Съветникът на украинския президент нарече "ужасяващо" изказването на бившия държавен глава на САЩ в коментар пред You Tube канала на руския опозиционен журналист Майкъл Наки.

 

Неотдавна Обама даде интервю, в което се изказа и за войната в Украйна. Експрезидентът заяви, че "не е имало въоръжено нахлуване в Крим" (което не е вярно, бел. ред.) през 2014 г., защото на полуострова живеели много рускоезични граждани и имало "определена симпатия" към възгледите на Руската федерация.

 

Обама заяви също, че заедно с тогавашния канцлер на Германия Ангела Меркел е призовавал да се въведат санкции срещу Русия, за да се попречи на руския президент Владимир Путин да продължи нахлуването в Донбас и на останалата територия на Украйна. Бившият американски президент почти с гордост посочи, че двамата с Меркел "са удържали фронта".

 

"Той (Барак Обама, бел. ред.) дори сам не си задава въпроса: "А не беше ли точно ти този, който омаловажи риска? Ти предотврати ли войната? Или може би това не е точно война? Погледни сега картата и виж какво се случва в Украйна. На живо – включи телевизора и погледай. Оказва се, че ти си предотвратил войната, така ли? А това, което гледаш, какво е?", попита разгневеният Подоляк.

 

По думите му, Западът "не иска да признае грешните си решения, които са довели до настоящата трагедия". При това западните лидери можеха да започнат дискусия за отношенията с Путин още след списъка "Магнитски", заяви съветникът на Зеленски.

 

Подоляк даде и статистика: през 2022 г. Русия е произвела 512 балистични и крилати ракети (които сега летят всеки ден към Украйна, бел. ред.), в които е използвала елементи от електронната индустрия на САЩ и европейските страни. "Европа гледа Русия с "широко затворени очи", добави Подоляк.

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени