Михаил Подоляк сравни със земята Кисинджър: Той е примитивен и праволинеен лобист на Русия

Според съветника на ръководителя на канцеларията на Зеленски, Кисинджър не разбира, че ако Кремъл не понесе наказание, то той няма да изпълнява каквито и да е ангажименти, които евентуално поеме и ще продължи да разрушава международното право

Путин, Кисинджър, Подоляк
Путин, Кисинджър, Подоляк Източник: Zonanews

Идеята на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър за започване на мирни преговори на Украйна с Русия предизвика изключително острата реакция на съветника на ръководителя на канцеларията на украинския президент Михаил Подоляк. 

 

В ефира на телевизия FREEDOM той напомни, че преди години Кисинджър е работил в надзорните съвети на руски предприятия от добивната промишленост, както и в руски културологични организации. Според Подоляк, бившият държавен секретар на САЩ не разбира същността на войната, която Русия води срещу Украйна и просто преразказва наративите на руската пропаганда. 

 

"Това е достатъчно примитивен и праволинеен лобист с не много ясно разбиране на войната, която днес се води (от Русия, бел. ред. ), не разбира каква е природата на тази война и какви биха били последиците от един неправилен финал на тази война", подчерта Подоляк, цитиран от УНИАН

 

Според съветника на ръководителя на канцеларията на Зеленски, Кисинджър не разбира, че ако Кремъл не понесе наказание, то той няма да изпълнява каквито и да е ангажименти, които евентуално поеме и ще продължи да разрушава международното право. 

 

"Тогава Русия ще осъзнае, че е настъпило беззаконие, че може да нахлуе във всяка друга държава и да каже "Тук също има нацисти. Ние решихме, че имаме право, без да се съобразяваме с никого, да проведем там специална военна операция", предупреди Подоляк. 

 

Той подчерта, че войната вече е преминала отвъд онази черта, когато може да с еседне на масата за преговори и да се даде вид, че участниците в нея просто са се "разгорещили". Според него, мирният процес в тази война може да започне само тогава, когато въдат изведени от украинска територия руските войски. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени