Михаил Подоляк: Цяла Русия постепенно потъва в криминална вакханалия

Относно падналите руски хеликоптери и самолети, съветникът на ръководителя на президентската канцелария заяви, че това е само началото

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Politico

В Русия започва да се надига вълна на гняв, която не може да бъде спряна. Сега се вижда само началото ѝ. Tова ще бъде обратното на определяната официално от Москва "специална военна операция". Така Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента, коментира днешните съобщения за падането на два хеликоптера и два бойни самолета, съобщава УНИАН

 

Припомняме, че днес в района на руския град Брянск почти едновременно се разбиха изтребител-бомбардировач Су-34, изтребител Су-35 и два хеликоптера Ми-8 на руската армия, като по предварителни данни всички те са били част от една авиогрупа.

 

Су-35
Су-35 Източник: Twitter

По думите му, в Русия няма война. Там се надига гневът на самите руснаци. Само ще се увеличава по обем и ще се избивате доста интензивно, каза Подоляк в отговор на упреците на руснаците какво се случва в района на Брянск.

 

Според съветника на ръководителя на президентската канцелария това е очевидно, тъй като в момента в Русия протичат четири процеса, които водят до това. Първият процес според него е загубата на контрол, защото светостта на руските власти постепенно изчезва.

 

Освен това от войната в Украйна се завръщат огорчени руснаци, включително бивши затворници, които започват да изразяват недоволство от местните власти. "Това увеличава броя на криминалните истории. Цяла Русия постепенно потъва в криминална вакханалия", каза Подоляк.

 

Третият процес е нарастването броя на ексцесиите в критични обекти в цяла Русия.

 

"Четвърто, ние не получаваме оръжия напразно. Все още трябва да сложим край на тази война. Русия със сигурност ще плати сметките си. Тази война ще приключи правилно", подчерта той.

 

Освен това съветникът на ръководителя на президентската канцелария уточни, че в момента в Руската федерация са започнали още два процеса: обсъжда се възможността за затваряне на границите и създаване на "желязна завеса", както и възможността за национализация на икономика - напълно затваряне на страната в "голям съветски лагер".

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени