Милен Керемедчиев: САЩ предадоха Украйна. Помощта ще закъснее фатално

Според бившият зам.-външен министър, Владимир Путин няма да продължи извън териториите, които иска да окупира в Източна Украйна

Милен Керемедчиев
Милен Керемедчиев Източник: Facebook

Америка предаде Украйна, защото 60-те млрд. долара, обещани за Украйна и нейната военна помощ, ще закъснее фатално. Русия изстрелва 4-5 пъти повече снаряди всеки ден. Това заяви пред bTV бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

 

Според него помощта от Вашингтон няма да стигне до Украйна след март месец и Европа ще трябва да попълни дупката от 60 млрд. долара, от които Киев се нуждае.

 

"България няма този финансов и военен ресурс да произведе и даде на Украйна, която да се защити от руската инвазия", изтъкна Керемедчиев. Той обясни, че в момента се отвоюват територии и руската армия възстановява позиции, които бе загубила преди няколко месеца.

 

Според Керемедчиев Владимир Путин няма да продължи извън териториите, които иска да окупира в Източна Украйна. В средата на месеца американският Сенат най-сетне прие пакет от 95 млрд. долара помощ, която да бъде предоставена на Украйна, Израел и Тайван. Законопроектът беше приет със 70 гласа "за" срещу 29 "против", като няколко републиканци също го подкрепиха.

 

Ръководството на Украйна смята, че финансирането е от решаващо значение, тъй като продължава да отблъсква руските атаки и се опитва да поддържа икономиката си в състояние на готовност, докато войната наближава третата си година.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън настоява за пакета от месеци, но се сблъсква със съпротивата на републиканските хардлайнери, особено в Камарата на представителите.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени