Милен Любенов: Възможно е ГЕРБ да бие ПП-ДБ в съотношение 2 към 1

Виждаме едни проценти, при които три партии ще се борят за второто място, констатира анализаторът

ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ Източник: Zonanews

"Много може да се промени политическата ситуация у нас с оглед на точка на позициите на партиите в следващия парламент. Така че това ще предопредели до голям степен следващите стъпки, които можем да очакваме след изборите по отношение на търсене на подходяща коалиционна формула, която вероятно отново няма да бъде лека задача". Това коментира в студиото на Euronews Primetime политологът доц. Милен Любенов.

 

"Това, което се наблюдава е сериозен отлив от подкрепа за ПП-ДБ. Виждаме едни проценти, при които три партии ще се борят за второто място. Резултатите са в рамките на статистическата грешка. Така че много зависи кой ще бъде втори, кой ще бъде трети, кой ще бъде четвърти. Очевидно е, че ГЕРБ имат доста сериозна преднина", посочи той.

 

Според него, ако сегашната социология се запази, в крайна сметка е много вероятно, разликата между ГЕРБ и ПП-ДБ да бъде в съотношение 2 към 1.

Още от "Мнения и анализи"

Кремъл пее ядрената си песен - тактиката му става все по-изродена и коварна

Старата гвардия в Кремъл раздухва блъфа за използване на ядрено оръжие, а отговорниците за пропагандата влагат сили да изтощят и заблудят проверителите на факти и медийните организации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени