Мира Радева: Разочарована съм, че на 4 април гласувах за "Има такъв народ"

Слави доказа, че е сто пъти по-авторитарен от Борисов

Мира Радева
Мира Радева Източник: БГНЕС

"С един ход Слави доказа, че е сто пъти по-авторитарен от Борисов, коментира пред "Фокус" социоложката Мира Радева. Според нея това е причината лидерът на ИТН да е в пълна изолация в момента.

 

"Само си спомнете как Борисов отстъпваше при всеки публичен натиск и то по всеки въпрос. Той затова остана на власт толкова много години, защото колкото и да беше силов, когато му се опънат, даваше заден. Винаги е било така, дори е критикуван за това. Докато сега дори не знаем, на какво сме свидетели", призна социологът.

 

По думите ѝ явлението "Слави" е диагноза за състоянието на българското общество и собствената ни недалновидност. Социоложката е разочарована, че на 4-ти април гласувала за ИТН и коментира, че това, което прави Слави Трифонов, е в пълно противоречие на демокрацията.

 

"Бях разочарована от подхода им в 45-то НС. Там видях хора, които влизат като "слон в стъкларски магазин". Хора, които започнаха да сипят ругатни срещу журналистите и да се държат необосновано арогантно. Очаквах от тях прагматизъм и калкулиране на възможните плюсове и минуси, на един или друг подход, но явно сценарият си е бил избори до дупка, докато се наложат, което е нелепо за демокрацията. Нелепо е някой да се налага силово", изтъкна Мира Радева.

 

За нея изборите на 11 юли и ниската избирателна активност са червен картон за цялата политическа класа у нас. "Хората на Слави приличат на деца, които мислят, че с тропане с крак ще постигнат всичко. Българското общество е фрагментирано и не умее да води диалог", посочи още Радева. За нея това, което партията на шоумена предлага, е плашещо.

 

"Бунтът на младите е разбираем, но това, което ни се предлага ни дърпа назад. Има много важни и належащи въпроси и е абсурдно на този фон да си говорим за северномакедонец в Космоса", смята социологът и предупреди, че ако се стигне до трети избори, много проблеми ще останат нерешени.

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Ограниченията в материалната база ограничават възможностите на украинските сили да провеждат ефективни отбранителни

И с ограничени ресурси Украйна удържа на руския напор, пишиат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени