Младен Маринов: Никой вече не може да ругае МВР и прокуратурата

Маринов поздравява колегите си от МВР, специалните служби и българската прокуратура, с които през последните 2 години активно е работил за реалното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка и на мониторинга върху България

Младен Маринов
Младен Маринов
Никой, дори и най-яростните ни опоненти, както у нас, така и извън страната, вече няма да може да си позволи да сочи назидателно с пръст българските право-охранителни органи, да ги ругае или да им вменява чувство за вина. Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов. Повод за реакцията му е новината от Брюксел, че Европейската комисия е публикувала нов мониторингов доклад за Румъния, но не и за България.
 
Маринов поздравява "всички колеги от МВР, специалните служби и българската прокуратура, с които през последните 2 години активно работихме за реалното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка и на мониторинга върху България". Бившият вътрешен министър призовава бъдещите депутати да внимават много, преди да решат да закриват специализираните съд и прокуратура.
 
"Надявам се, че всички български политици, които влязат в следващия парламент, внимателно ще претеглят и помислят върху ролята и значението на специализираните съд и прокуратура. Надявам се също, че ще се пазят от прибързани гласувания, които рискуват да навредят на авторитета на българската държава", пише Маринов.
 
"Убеден съм, че с общи институционални усилия ще преодолеем негативните последици от чистките в системата за сигурност, които прави днешната безконтролна власт, и отново ще възстановим държавническото начало в българските право-охранителни органи. Продължаваме напред!". 


Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени