Не избърза ли малко Радев като през служебното правителство поиска оставката на Корнелия веднага?

Корнелия Нинова определено никога не е била сред симпатичните ми политици, но почтеността в политиката трябва да се прилага към всички

Корнелия Нинова и Румен Радев
Корнелия Нинова и Румен Радев Източник: Президентска администрация

Живка Кехайова, Zarata.info

 

Заслепението от голямата преднина на първи тур, може да се окаже наистина заслепение. Ясно е, че Радев бърза да разчиства, но… Не беше ли достатъчно, че превърна БСП в незначителна и ненужна политическа сила? Да поискаш оставката чрез служебните си министри на онази, която те вкара в политиката, е наистина нагло, дори, ако си решил, че вече не ти върши работа, защото не ти се доверява много-много. Не, че има защо да ти се доверява, след свъртяния политически номер. Корнелия Нинова определено никога не е била сред симпатичните ми политици, но почтеността в политиката трябва да се прилага към всички, иначе спира да същствува за всички.

 

Корнелия Нинова при подаването на оставката си: "Вината е само моя и тя е, че мълчах, когато трябваше да говоря и да казвам истината. Мълчах в името на това партията да има единство, да изглеждаме авторитетни и да помагаме на президентската кампания. Това е моята вина и аз я поемам, като подавам оставка като председател на БСП".

 

Думите й са пряко обвинение към Радев и не намек, а ясно изказано предупреждение, че в близко време може и да спре да мълчи в негова полза. За последното свидетелстват и следващите й думи:

"Абсолютна изненада е, че оставката ми иска служебният кабинет чрез говорителя му Антон Кутев". Абсолютна изненада е и, че Инициативният комитет на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката".

 

Нинова съобщи още, че ИБ свиква пленум тази събота за насрочване на конгрес в началото на януари, който да констатира нейната оставка. Тя ще води преговорите за правителство от страна на БСП с победителя, ИТН и ДБ. Ще е изключително интересно как Нинова ще води тези преговори и наистина ли ще остави ПП да прецакат напълно нея и БСП в ролята им на дребния слуга?

 

Ще стане наистина интересно, ако Корнелия Нинова сподели онези премълчани в името на втория мандат на Радев нещица, за които споделя като своя вина пред БСП. Ясно ми е, че на това ниво премълчаваното е обвързано прекалено яко и Радев разчита на това, но от друга страна Нинова, при всичките й други пасиви, хич не изглежда плашлива, та ще видим.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени