Недялко Недялков: 20 трудни въпроса към господин Трифонов, на които той няма да отговори

Или ще кажете, че това е било просто скеч? Ако е така, ще продължите ли със скечовете след влизането ви в премиерския кабинет на "Дондуков" 1

Недялко Недялков
Недялко Недялков Източник: Zonanews
Собственикът на Агенция ПИК Недялко Недялков зададе двадесет трудни въпроса към чалгаря Слави Трифонов, на които журналистът с право предполага, че повелителят на гьобеците няма да отговори.
 
Ето и целият пост на Недялко Недялков:
1. Кога ще излезете на светло, г-н Трифонов? Кога последно сте говорили пред журналисти?
2. Само със статуси във фейсбук ли смятате да съблюдавате евентуалните си премиерски правомощия? Кой пише тези "статуси" – лично вие или вашите сценаристи? Доколко съдържанието им е автентична и правдоподобна рефлексия на вашето мислене и ценностна система? Кога ще чуем поне една идея, произнесена лично от вашата уста, а не наизустена и изрецитирана?
3. Защо се придвижвате из София с брониран кортеж от джипове? Защо ви вардят въоръжени гардове? От кого и от какво се пазитe – нали сте един обикновен телевизионен водещ и продуцент? Гузен ли сте, мишена ли сте на мафията? Имате ли сметки за уреждане? Нали се къпете в народна любов? Кой друг водещ и продуцент в България ползва подобна охрана?
4. С какви средства издържате телевизията и многобройния си екип в последната година? С какви средства платихте предизборната си кампания и наема на стотици офиси, които отворихте из страната? Ще дадетe ли пълен финансов отчет на кампанията си и кога?
5. Какво е физическото ви състояние? Доколко слуховете за ваши болести са истина? Способен ли сте изобщо да се придвижвате? Откакто станахте ключова политическа фигура, това вече не е лична тема.
6. Защо сте татуирали на гърба си сатанински символи, придружени с текст "Аз идвам и водя Ада със себе си"? Могат ли да бъдат спокойни православните християни в България, че начело на държавата няма да застане сатанист? Какви са религиозните ви убеждения? Ходите ли на църква
7. Защо дипломата ви за висше образование в Консерваторията ви бе връчена години след семестриалното ви завършване, когато бяхте изгубили студентски права и нямахте право да се явявате на държавен изпит по виола? Това се случи демонстративно, по телевизията, а по-късно ректорът на Консерваторията проф. Георги Костов съжали, че го е направил и е нарушил академичния правилник...В такъв случай можем ли да приемем със сигурност, че въпросната диплома е валидна и вие сте висшист?
8. Убеден ли сте, че образователният ценз, който притежавате, би ви позволил да управлявате компетентно българската държава?
9. Лява, центристка или консервативна е вашата формация? Какъв е идеологическият й облик? Към кое европейско семейство ще поемете ангажимент – ЕНП, ПЕС, либерали, зелени, консерватори?
10. Познавате ли поне един международен лидер? Какви са контактите ви в Европа и зад Океана? Не сме чули ваша позиция по темата за Северна Македония и приемането на Истанбулската конвенция. "За" или "против" еднополовите бракове сте? Имате ли план как да озаптите бежанския поток от Турция, ако Ердоган махне "щита"? Отношението ви към Вишеградската четворка? Изтребителите F-16? Хибридната война на Кремъл срещу България? А към шпионската афера?
11. Колко чужди езици знаете и кои?
12. Каква данъчна политика възнамерявате да водите? Ще запазите ли плоския данък? Как ще преведете държавата от лев към евро? Ще продължите ли държавното подпомагане на фирмите в условията на пандемия? Ще запазите ли добавките за пенсионери?
13. Точно преди година казвате: "няма никакъв ковид, лъжат ви". Заканвате се на Националния оперативен щаб и проф. Мутафчийски. В момента сте болен от ковид и твърдите, че спазвате карантината на НОЩ. Кое от двете е истина? И кога ще се извините на лекарите?
14. Какво ще бъде отношението ви към медиите, ако станете премиер? Ще ги делите на "добри" и "лоши", на "обективни" и "жълти"? Ще ги гоните от МС, ще ги преследвате, ще ги цензурирате, ще изключвате микрофоните си – както направихте на консултациите при президента Радев?
15. Като какъв се самоопределяте в нрава си – като демократ от европейски тип или като диктатор от азиатско-съветски? Смятате ли, че бихте били толерантен към публичните си опоненти, или обратното – ще ползвате ресурсите на поста си, за да ги смачкате?
16. На какво основание претендирате да поемете управлението? Кои са политическите и икономическите ви аргументи, отвъд популизма? Какво ще ни предложите реално - "да пуснем водата", "ще ти скъсам гъза", "едно ферари с цвят червен", махленщина, борческа лексика от улицата, пошли скечове и чалга?
17. Как ще оправите цялата държава, ако преди това не сте създали, отгледали и възпитали деца, нямате семейство? Вечер, като се приберете, в чии очи ще се оглеждате?
18. Мислите ли, че можете да обедините нацията, след като години наред от ефира на шоуто си се гаврехте с някои от обичаните български артисти и изпълнители? Щастлив ли сте, че изкарахте толкова пари и реклама чрез системно окепазяване на репутацията на най-голямата ни музикална звезда Лили Иванова?
19. Западни медии вече коментират, че е редно да обясните връзките си с криминалната групировка "Мултигруп" и разстреляните босове Васил Илиев, Георги Илиев, Илия Павлов, Поли Пантев. Доколко бяхте близък с тези хора и доколко копирахте манталитетно силовите похвати в тяхното поведение?
20. Точно преди 5 години, след публикация за вас в моята медия, ми изпратихте в офиса саморъчно писмо, в което се заканвате да "употребите вагината ми". По-късно от телевизионния екран и в показания пред полицията признахте, че сте "гей" и опасахте София с цинични билбордове, уязвяващи името и честта ми. Дали друг кандидат-премиер на държава членка на ЕС и НАТО си е позволявал подобно поведение спрямо журналист? Нормално ли е европейски политик да плаши мъже с изнасилване? Простащината ли ще е вашият отличителен стил?
Или ще кажете, че това е било просто скеч? Ако е така, ще продължите ли със скечовете след влизането ви в премиерския кабинет на "Дондуков" 1? Дясната ви ръка Тошко Йорданов ще псува ли пак журналистки публично? Правите ли разлика между политика и шоу, или идвате в политиката, за да захраните своя позападнал шоубизнес?

20 ТРУДНИ ВЪПРОСА КЪМ ГОСПОДИН ТРИФОНОВ, НА КОИТО ТОЙ НЯМА ДА ОТГОВОРИ 1. Кога ще излезете на светло, г-н Трифонов?...

Публикувахте от Недялко Недялков в Неделя, 11 април 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Георги Харизанов: Изборните правила са изнасилени два месеца преди изборите

Конституционна криза означава два от конституционна предвидените органи да не функционират. В случая изборите, макар и предсрочни, няма да доведат до конституционна криза, смята доц. Наталия Киселова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени