Недялко Недялков за новото ОФ в парламента, дирижирано от Слави, за Мая Манолова и ДБ под юмрука на Радев

Това е едно евтино дефиле на злобата, коментира Недялков

Недялко Недялков
Недялко Недялков Източник: ТВ Европа

Тъжно корабокруширахме в илюзиите си за  демократичен парламент. В момента нивото е "Мика Зайкова" и това е най-честата еманация, най-честата метафора на грамотността. Отива му на това Народно събрание Мика Зайкова. Това заяви в предаването "Документите" по ТВ Европа собственикът на Агенция ПИК Недялко Недялков.

 

"Това е едно евтино дефиле на злобата, издържано от всички нас. Какво обединява всички тези нови партизани, това ОФ? Обединява ги омразата срещу Бойко Борисов. Те са задвижени единствено от злобата и келепира. В този смисъл тяхното обединение е изключително мимолетно. То ще се простира до хоризонта на амбициите им - а именно - да променят сегашното статукво, защото има много изгладнели", заяви той.

"Злободневието те приземява и те кара да бъдеш изключително отчаян за състоянието на българския модел през 2020-2021 и то по време на пандемия! Българският избирател отхвърли един работещ модел, едни хора, които имат знанията, опита, визията и ги смени с една шайка, която иска да седне в едни кресла в името на тоталната липса на ценности", заяви още той. Според него не случайно наричат Слави Трифонов "Демона на българския преход".

Недялко Недялков даде за пример новия-стар депутат Христо Иванов, който иска да осребри амбициите си за власт и по-конкретно - да бъде главен прокурор. "Злободневието те приземява и те кара да бъдеш изключително отчаян за състоянието на българския модел през 2020-2021 и то по време на пандемия! Българският избирател отхвърли един работещ модел, едни хора, които имат знанията, опита, визията и ги смени с една шайка, която иска да седне в едни кресла в името на тоталната липса на ценности", заяви още той.

 

Тези хора са "скелетите от гардероба". Атанас Атанасов сякаш е най-обединителната фигура - прокурор на Живков в Разград по време на "възродителния процес" и шеф на тайните служби по времето на Иван Костов", отбеляза собственикът на ПИК.

 

Недялко Недялков коментира, че в новия парламент са влезли безотговорни хора, с липса на памет: "Това е една измяна, не просто подмяна. Измяна на самите нас. Това означава, че ние сме се лутали в една безпътица и в крайна сметка сме приключили в Мика Зайкова, в Тошко Йорданов, който иска да реже на части телата на журналисти, приключили сме в Мая Манолова и Мария Капон". Тошко Йорданов е типиченпредставител на селската робеспиерщина от Учин дол. И право да Ви кажа - вярно, че сатиричният поглед е най-съхраняващият, но сега е време да се изплашим.

 

Защото като перспектива, като държава не ни очакват добри времена. Аз не знам нищо за Тошко Йорданов. Откъде идва този човек? И защо се случи така, че той стана втория човек в тази партия? С какво той е политикът в партията на Слави, защо той стана неговият аватар в политиката?", попита Недялко Недялков.
 

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Георги Харизанов: Изборните правила са изнасилени два месеца преди изборите

Конституционна криза означава два от конституционна предвидените органи да не функционират. В случая изборите, макар и предсрочни, няма да доведат до конституционна криза, смята доц. Наталия Киселова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени