Нидал Алгафари: Ако "Има такъв народ" ще говорят в стил "Тошко Йорданов", по-добре да мълчат

Обиден е начинът, по който Трифонов кореспондира с избирателите

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари Източник: NOVA NEWS

"При Антоанета Стефанова видях, че просто няма кой друг да се появи, който да може да бъде голяма фигура и да върне достойно мандата. Има и друго нещо – те се опитаха да си направят реклама чрез нея. Те се опитаха само да си направят някаква рекляма чрез нея. Но по-страшното зе мен е, че ако не беше върнала мандата и това щеше да бъде министър-председателят, вече се притеснявам, защото образованието, което тя има и където го е учила...смятам, че има много по-подготвени хора от нея. Завършила е в Свищов. Смятам, че има достатъчно хора в чужбина, които са завършли в Харвард, завършили са в Оксфорд, или в Кеймбридж, завършили са Сорбоната, хора, които вече са управлявали някога, поне една фирма. Смятам, че има достатъчно по-подготвени хора, които са управлявали някога", заяви политическият пиар анализатор Нидал Алгафари в ефира на предаването "Офанзива" по телевизия NOVA NEWS.

 

Алгафари е на мнение, че този избор за премиер от "Има такъв народ" е бил обиден за избирателите на Слави Трифонов. "Не ми хареса начина, по който той излезе и говори на аудиторията. Той излезе и каза няколко думи, облечен в една T-шъртка, с една гола стена зад него. Това е обидно за избирателите. Когато говориш, че ще вкараш промяна, че ще вкараш онази по-благоприлична визия, която имаш за държавата, е добре поне да се явиш като Трюдо в Канада. Или като английската кралица. Американските президенти винаги излизат с хора около себе си, с което насочват вниманието кде смятат д асе насочат. Други излизат с едни книги зад гърба си. Трети излизат със силата, която имат. Путин например винаги излиза и около него например е военният министър Шойгу, символ на военната мощ. Не върви да излизаш по една Т-шъртка, на една гола стена и да говориш злобно, да говориш ядосано, с омраза. този език не помага". 

 

На въпрос дали мълчанието на ИТН е злато, Алгафари каза, че ако ще говорят като Тошко Йорданов, то по-добре е да мълчат."Защото, когато се обади някой от тях, той го прави по не най-добрия начин и им носи изключително много негативи. Има един човечец, който се обади от тяхната група по въпроса за ТЕЦ-овете и мините и този човек вече не може да премине границата на района на Стара Загора и Раднево, защото ще го бият", добави ПР-експертът.

 

"Има такъв народ" много говореха, че не искат подкрепа от партиите на статуквото. Но нямаше да им достигнат гласове, трябваше да имат подкрепата на ГЕРБ или БСП. Журналистите, а и хората, щяха да ги разкъсат. Освен това аз имах усещането, че ако Трифонов беше предложил кабинет, той щеше да бъде подкрепен и от ДПС, и от БСП, а и от ГЕРБ. Тогава щяха много да загубят", каза Алгафари.

 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени