Нидал Алгафари: Кабинетът ще си изкара целия мандат

Битката в София е на много ниско ниво

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари Източник: Скрийншот/YouTube

 Според PR експерта и писател Нидал Алгафари (не)коалицията ще си изкарат мандата, но: "Ще се въртят, но те ще останат, защото не много им се иска, а защото им се налага да останат. Трите формации направиха достатъчно добра коалиция и са достатъчни силни, за да продължат и да решат всякакви проблеми. А относно вота на недоверие - всяка една от политическите формации си имаше тяхната цел. БСП имаше за цел да има трибуна, през която да могат да говорят. ИТН са основно с това, че те имат кандидати за кметове. "Възраждане" е това, че има една вълна, която смятат, че като я яхнат ще стигнат донякъде".

 

Очакванията му са, че едва ли ще се стигне до смяна на министри. "Те могат да говорят всичко, защото са в предизборна кампания. Не виждам причина да сменят когото и да било. Лидерът на най-голямата политическа формация - ГЕРБ/СДС - той лично посочи финансовия министър. Те ще го оставят да си сърба попарата докрай. Той няма да бъде пипнат. Ако има смяна - тя ще е между един или двама министри, която ще е между другото", категоричен е той.

 

Попитан дали има риск в София, Пловдив и Варна ГЕРБ да загуби, Алгафари отговори: "Винаги има риск, защото винаги печели един. Много е важно, когато човек погледне картата, да види дали има много голям срив на "Продължаваме промяната". Например, с тези големи приказки те да спечелят само един голям град или една голяма област. Ако ГЕРБ спечели всичко, без тези, които са на ДПС, тогава може и да има желание за разместване, защото ще се усетят, че са силни". Той добави, че създаването на местни коалиции нито е лошо, нито е вредно.

 

PR експертът добави в ефира на Bulgaria ON AIR, че местната власт става много важна: "Там има много пари, които могат да помогнат на политическите формации да си правят политика".

 

Проф. Румяна Коларова коментира последното социологическо проучване, което отрежда трето място на кандидата на ГЕРБ за кмет на София - Антон Хекимян. "Това не е логично, защото знам, че резултатите са доста по-различни от това, което е обявено. Доколко и как е мерено - тепърва ще видим. При всяка една кампания има една агенция, която радикално се различава от всички останали. Това сме го виждали, нито е ново. Тези данни, за които аз знам, са от началото на кампанията", каза още проф. Румяна Коларова.

 

Румяна Коларова
Румяна Коларова Източник: Прессекретариат на Президента

Алгафари подчерта, че битката в София е на много ниско ниво. "Двамата фаворити се хвърлят в битката, гледах ги на дебата им, не се представиха добре. Преди много години имаше дебат между Бойко Борисов и Сергей Станишев, г-н Станишев говореше много увлекателно, много точно, г-н Борисов се усмихваше и пускаше по някоя шега. 90% очакваха, че ще спечели Станишев, но стана точно обратното. Така че тези, които подготвят основните двама кандидати, трябва да разберат, че хората в София не ги интересуват дупките и улиците. Тях ги интересува дали ще им хареса или не им хареса", заяви той.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени